Licht komt uit zwarte doeken
Van Der Graft, Guillaume

Van Der Graft, Guillaume. Licht komt uit zwarte doeken. Drie Lezingen. Baarn: De Prom, 1988. Printed by Bosch & Keuning, Baarn. 60 pages. Volumes: 1 volume. Series: De Prom Bibliofiel. First Edition. 17de deel in de reeks “De Prom Bibliofiel”. 12 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Dit bundeltje bevat de tekst van drie lezingen, die de dichter binnen drie weken hield ‘ten gevolge van bedachtzame beloften’ in de herfst van 1988 om te spreken over eigen werk. De eerste voordracht, gehouden voor D’Engelenzang, Utrechtse societeit voor kunstenaars en kunstlievenden, handelt voor een belangrijk deel over zin en noodzaak van de pseudonimiteit. De tweede, gehouden voor Schrijverscontact, vereniging van Christen-auteurs, spreekt de dichter op muzische wijze over het christelijk geloof in een ‘ontroostbare cultuur’. De derde lezing, gehouden in het kader van de Middagen van de Poezie te Antwerpen, bevat onder meer de reflecties van de predikant op zijn dichterschap. In de lezingen komt Van der Graft als een gedreven taal- en cultuurmens naar voren, die zonder de muze niet ademen kan. Tussen de regels door biedt de dichter autobiografische informatie en belicht hij bepaalde aspecten van zijn poezie. Het is jammer dat de stem van de dichter, zijn sonore zang en bezwerende presentatie wegvallen bij de geschreven tekst, maar ondanks dit relatieve gemis bieden de lezingen de mogelijkheid een begaafd voordrachtskunstenaar te ontmoeten, die voor de dichter niet onderdoet.
.

9,50

In stock

General

Full TitleLicht komt uit zwarte doeken
Sub-titleDrie Lezingen
SeriesDe Prom Bibliofiel
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Der Graft, Guillaume

Imprint

PublisherDe Prom
Publishing PlaceBaarn
PrinterBosch & Keuning
Printing PlaceBaarn
Release Year1988

Description

H x L x W12 x 0 x 20.5 cm
Pages60
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and State17de deel in de reeks "De Prom Bibliofiel"

Info

SummaryDit bundeltje bevat de tekst van drie lezingen, die de dichter binnen drie weken hield 'ten gevolge van bedachtzame beloften' in de herfst van 1988 om te spreken over eigen werk. De eerste voordracht, gehouden voor D'Engelenzang, Utrechtse societeit voor kunstenaars en kunstlievenden, handelt voor een belangrijk deel over zin en noodzaak van de pseudonimiteit. De tweede, gehouden voor Schrijverscontact, vereniging van Christen-auteurs, spreekt de dichter op muzische wijze over het christelijk geloof in een 'ontroostbare cultuur'. De derde lezing, gehouden in het kader van de Middagen van de Poezie te Antwerpen, bevat onder meer de reflecties van de predikant op zijn dichterschap. In de lezingen komt Van der Graft als een gedreven taal- en cultuurmens naar voren, die zonder de muze niet ademen kan. Tussen de regels door biedt de dichter autobiografische informatie en belicht hij bepaalde aspecten van zijn poezie. Het is jammer dat de stem van de dichter, zijn sonore zang en bezwerende presentatie wegvallen bij de geschreven tekst, maar ondanks dit relatieve gemis bieden de lezingen de mogelijkheid een begaafd voordrachtskunstenaar te ontmoeten, die voor de dichter niet onderdoet.

Identifiers

SKUSKU-0889
ISBN 109068012177