Leven en dood van Marcel Polak
Vinkenoog, Simon

Vinkenoog, Simon. Leven en dood van Marcel Polak. Amsterdam: De Bezige Bij, 1969. 93 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Literaire Reuzenpocket. First Edition. Literaire Reuzenpocket 293.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In het eerste deel van dit boek (eerder verschenen in 1969) vertelt Simon Vinkenoog over zijn ervaringen in Parijs met de van onderdak naar onderdak rondzwervende beeldende kunstenaar (maker van abstrakte collages) Polak. Het tweede gedeelte bevat de brieven die Polak de maanden voor zijn dood vanuit een Parijs’ ziekenhuis aan Vinkenoog schreef. In deze brieven, waarin enkele rake typeringen van schrijvers opvallen, treedt een erudiet mens naar voren. De levensmoed die Polak toont in zijn eenzaam gevecht met zijn ziekte dwingt respekt af. Het boek is een monument voor een vriend, van wie Vinkenoog de herinnering levend wil houden door het publiceren van deze brieven, waarbij hij zich bovendien, in b.v. het motto, beroept op reincarnatie-ideeen.

8,00

In stock

General

Full TitleLeven en dood van Marcel Polak
SeriesLiteraire Reuzenpocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVinkenoog, Simon

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1969

Description

Pages93
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsLiteraire Reuzenpocket 293

Info

SummaryIn het eerste deel van dit boek (eerder verschenen in 1969) vertelt Simon Vinkenoog over zijn ervaringen in Parijs met de van onderdak naar onderdak rondzwervende beeldende kunstenaar (maker van abstrakte collages) Polak. Het tweede gedeelte bevat de brieven die Polak de maanden voor zijn dood vanuit een Parijs' ziekenhuis aan Vinkenoog schreef. In deze brieven, waarin enkele rake typeringen van schrijvers opvallen, treedt een erudiet mens naar voren. De levensmoed die Polak toont in zijn eenzaam gevecht met zijn ziekte dwingt respekt af. Het boek is een monument voor een vriend, van wie Vinkenoog de herinnering levend wil houden door het publiceren van deze brieven, waarbij hij zich bovendien, in b.v. het motto, beroept op reincarnatie-ideeen

Identifiers

SKUSKU-2991