Late Ogentroost
Waterschoot, Lisette

Waterschoot, Lisette. [Van Steendam, Nies, artist]. Late Ogentroost. Sint-Niklaas: ‘t Oneindige Verhaal, 2008. 93 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 16,9 cm. x 24,7 cm.
Condition: Fine. Hardcover.

SUMMARY:
Late Ogentroost, een versmelting van woord en beeld van twee gelijkgestemde zielen, is het resultaat van een jarenlange samenwerking, maar vooral van een artistieke vriendschap. Intuïtie en aanvoelen spelen tussen schilderes en dichteres een bepalende rol: sommige dingen komen zonder overleg tot stand, maar alles van de ene past bij alles van de andere.

Lisette Waterschoot (Hamme, 1941) tracht in haar gedichten zowel het mysterie van de taal als van het leven te doorgronden. Hoewel heel persoonlijk is haar poëzie helder leesbaar en strak gestructureerd en raakt je zoals muziek dat kan, met universele thema’s.

De schilderijen van Nies Van Steendam (Berlare, 1950) spreken je op een zeer directe manier aan omdat ze ontreoren door hun spontaniteit of gevoelens oproepen die de toeschouwer als heel natuurlijk bij zichzelf herkent..

15,00

In stock

General

Full TitleLate Ogentroost
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWaterschoot, Lisette
ArtistsVan Steendam, Nies

Imprint

Publisher't Oneindige Verhaal
Publishing PlaceSint-Niklaas
Release Year2008

Description

H x L x W16.9 x 0 x 24.7 cm
Pages93
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryLate Ogentroost, een versmelting van woord en beeld van twee gelijkgestemde zielen, is het resultaat van een jarenlange samenwerking, maar vooral van een artistieke vriendschap. Intuïtie en aanvoelen spelen tussen schilderes en dichteres een bepalende rol: sommige dingen komen zonder overleg tot stand, maar alles van de ene past bij alles van de andere. Lisette Waterschoot (Hamme, 1941) tracht in haar gedichten zowel het mysterie van de taal als van het leven te doorgronden. Hoewel heel persoonlijk is haar poëzie helder leesbaar en strak gestructureerd en raakt je zoals muziek dat kan, met universele thema's. De schilderijen van Nies Van Steendam (Berlare, 1950) spreken je op een zeer directe manier aan omdat ze ontreoren door hun spontaniteit of gevoelens oproepen die de toeschouwer als heel natuurlijk bij zichzelf herkent.

Identifiers

SKUSKU-0225
ISBN 139789077641064