Lang geleden
Hemmerechts, Kristien

Hemmerechts, Kristien. Lang geleden. Pandora Pockets, 1994. 180 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Pandora Pockets. Fourth Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In Lang geleden spelen autobiografie en pure fictie een rollenspel: de verzinsels zijn werkelijkheid, terwijl de autobiografie soms onwerkelijk lijkt. Seks speelt zich zowel ‘in mijn hoofd’ af , als geblinddoekt tijdens een aardbeving, als heel hevig ‘bijna’. Er wordt dochter gespeeld tegenover ouders en er wordt ouder gespeeld tegenover dochters.

In het verhaal ‘Scherven’ valt een vaas stuk en deze zal worden gelijmd; zo zijn ook de mensen bij Hemmerechts. Alleen houdt de lijm niet altijd.

Recensie(s)

Opnieuw zet Kristien Hemmerechts de lezer een schotel vol ongerechtigheden voor: 12 verhalen met vrouwen of meisjes in de hoofdrol voor wie het leven weinig goeds in petto lijkt te hebben. Ze bedriegen hun echtgenoot, worden door hem bedrogen of denken dat ze door hem bedrogen worden. Alleen in het derde en achtste verhaal is de hoofdpersoon een man, maar ook zij zijn niet gelukkig. Seks, in enkele gevallen zonder enige terughoudenheid beschreven, is kennelijk een favoriet onderwerp van de auteur. Het is allemaal echter een tamelijk vreugdeloze bedoening, zoals bijvoorbeeld in ‘Scherven’, waarin de hoofdpersoon naakt vastgebonden op een bed en geblinddoekt enige tijd in de angstige veronderstelling verkeert dat haar minnaar ten gevolge van de lichte aardbeving die onze contreien op 13 april 1992 trof, door een vallend vaasje buiten kennis is geraakt. Het onvermogen elkaar nader te komen is het bindende thema in deze bundel. De verhalen werden alle eerder gepubliceerd, maar door het ontbreken van een verantwoording is niet duidelijk waar en wanneer..

4,00

In stock

General

Full TitleLang geleden
SeriesPandora Pockets
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHemmerechts, Kristien

Imprint

PublisherPandora Pockets
Release Year1994

Description

Pages180
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition

Info

SummaryIn Lang geleden spelen autobiografie en pure fictie een rollenspel: de verzinsels zijn werkelijkheid, terwijl de autobiografie soms onwerkelijk lijkt. Seks speelt zich zowel 'in mijn hoofd' af , als geblinddoekt tijdens een aardbeving, als heel hevig 'bijna'. Er wordt dochter gespeeld tegenover ouders en er wordt ouder gespeeld tegenover dochters. In het verhaal 'Scherven' valt een vaas stuk en deze zal worden gelijmd; zo zijn ook de mensen bij Hemmerechts. Alleen houdt de lijm niet altijd. Recensie(s) Opnieuw zet Kristien Hemmerechts de lezer een schotel vol ongerechtigheden voor: 12 verhalen met vrouwen of meisjes in de hoofdrol voor wie het leven weinig goeds in petto lijkt te hebben. Ze bedriegen hun echtgenoot, worden door hem bedrogen of denken dat ze door hem bedrogen worden. Alleen in het derde en achtste verhaal is de hoofdpersoon een man, maar ook zij zijn niet gelukkig. Seks, in enkele gevallen zonder enige terughoudenheid beschreven, is kennelijk een favoriet onderwerp van de auteur. Het is allemaal echter een tamelijk vreugdeloze bedoening, zoals bijvoorbeeld in 'Scherven', waarin de hoofdpersoon naakt vastgebonden op een bed en geblinddoekt enige tijd in de angstige veronderstelling verkeert dat haar minnaar ten gevolge van de lichte aardbeving die onze contreien op 13 april 1992 trof, door een vallend vaasje buiten kennis is geraakt. Het onvermogen elkaar nader te komen is het bindende thema in deze bundel. De verhalen werden alle eerder gepubliceerd, maar door het ontbreken van een verantwoording is niet duidelijk waar en wanneer.

Identifiers

SKUSKU-3180
ISBN 109025499406
ISBN 139789025499402