Landschap geschilderd met thee
Pavić, Milorad

Pavić, Milorad. [Translated by Dokter, Reina – Petkov, Gordana]. Landschap geschilderd met thee. (Original Title: Predeo slikan ćajem). Amsterdam: Bert Bakker, 1992. 331 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Met zijn roman Het Chazaars woordenboek (Ned. vert. 1989) heeft de Servische schrijver Milorad Pavic (geb. 1929) internationaal erkenning verworven. Zijn nieuwe roman Landschap geschilderd met thee speelt net als zijn eerdere boek een boeiend spel met de lezer. Het boek kan, net als een kruiswoordraadsel, zowel ‘verticaal’ als ‘horizontaal’ gelezen worden. De ene lezing biedt vooral gegevens over de intrige, de andere laat ons kennisnemen van het lot van de hoofdpersonen. Dit zijn Atanas Svilar en zijn geliefde Vitaca Milut. In het eerste deel heeft Svilar, een begaafd architect, nog volstrekt geen succes, in het tweede zien we hem als een zeer geslaagd en welvarend zakenman. Zoals meestal bij Pavic, hoogleraar Zuidslavische cultuurgeschiedenis, is zijn roman een bonte mengeling van verhalen, legenden, dromen en historische feiten en gebeurtenissen.

10,00

In stock

General

Full TitleLandschap geschilderd met thee
Original TitlePredeo slikan ćajem
LanguageDutch
Original LanguageSerbo-Croatian

Creators

AuthorsPavić, Milorad
TranslatorsDokter, Reina - Petkov, Gordana

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W14 x 0 x 21.5 cm
Pages331
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryMet zijn roman Het Chazaars woordenboek (Ned. vert. 1989) heeft de Servische schrijver Milorad Pavic (geb. 1929) internationaal erkenning verworven. Zijn nieuwe roman Landschap geschilderd met thee speelt net als zijn eerdere boek een boeiend spel met de lezer. Het boek kan, net als een kruiswoordraadsel, zowel 'verticaal' als 'horizontaal' gelezen worden. De ene lezing biedt vooral gegevens over de intrige, de andere laat ons kennisnemen van het lot van de hoofdpersonen. Dit zijn Atanas Svilar en zijn geliefde Vitaca Milut. In het eerste deel heeft Svilar, een begaafd architect, nog volstrekt geen succes, in het tweede zien we hem als een zeer geslaagd en welvarend zakenman. Zoals meestal bij Pavic, hoogleraar Zuidslavische cultuurgeschiedenis, is zijn roman een bonte mengeling van verhalen, legenden, dromen en historische feiten en gebeurtenissen

Identifiers

SKUSKU-0813
ISBN 109035110803
ISBN 139789035110809