Laat de Eufraat spreken
Edgarian, Carol

Edgarian, Carol. [Translated by de Jong, Sjaak – Jonkheer, Christien]. Laat de Eufraat spreken. (Original Title: Rise the Euphrates). Amsterdam: Bert Bakker, 1994. 332 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 14 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Historische roman waarin de volkerenmoord in 1915 op Armeniërs de basis vormt. Mannen worden afgeslacht en vrouwen worden in een dodenmars de rivier de Eufraat ingedreven. Een jong meisje weigert haar moeder te volgen in de verdrinkingsdood. Zij ontsnapt, wordt door nonnen opgevoed en op haar 15e naar Amerika verscheept. Door het verraad dat zij pleegde t.o.v. haar moeder voelt zij zich naamloos geworden. De rest van haar leven wordt zij gekweld door schuldgevoel en wanneer haar kleindochter wordt geboren geeft zij deze de naam van haar over-grootmoeder. De Armeniërs trachten hun eigen identiteit te behouden in hun nieuwe vaderland. De grootmoeder brengt de geschiedenis van haar volk over op haar kleindochter. Haar weg naar volwassenheid is geplaveid met Armeense tradities, vermengd met de realiteit van het leven in Amerika. Een actueel gegeven, ondergebracht in een levendige en goed geschreven debuutroman..

8,50

In stock

General

Full TitleLaat de Eufraat spreken
Original TitleRise the Euphrates
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsEdgarian, Carol
Translatorsde Jong, Sjaak - Jonkheer, Christien

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1994

Description

H x L x W14 x 0 x 21.5 cm
Pages332
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryHistorische roman waarin de volkerenmoord in 1915 op Armeniërs de basis vormt. Mannen worden afgeslacht en vrouwen worden in een dodenmars de rivier de Eufraat ingedreven. Een jong meisje weigert haar moeder te volgen in de verdrinkingsdood. Zij ontsnapt, wordt door nonnen opgevoed en op haar 15e naar Amerika verscheept. Door het verraad dat zij pleegde t.o.v. haar moeder voelt zij zich naamloos geworden. De rest van haar leven wordt zij gekweld door schuldgevoel en wanneer haar kleindochter wordt geboren geeft zij deze de naam van haar over-grootmoeder. De Armeniërs trachten hun eigen identiteit te behouden in hun nieuwe vaderland. De grootmoeder brengt de geschiedenis van haar volk over op haar kleindochter. Haar weg naar volwassenheid is geplaveid met Armeense tradities, vermengd met de realiteit van het leven in Amerika. Een actueel gegeven, ondergebracht in een levendige en goed geschreven debuutroman.

Identifiers

SKUSKU-2695
ISBN 10903511339X
ISBN 139789035113398