Kunst & leugens
Winterson, Jeanette

Winterson, Jeanette. [Translated by De Blaauw, Gerrit]. Kunst & leugens. Compositie voor drie stemmen en een lichtekooi. Amsterdam / Antwerpen: Contact, 1994. 245 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In deze driestemmige compositie filosoferen afwisselend een oudere priester-arts, een jonge schilderes en de dichteres Sappho over het/hun leven, hypocrisie, liefde en werk. Priester-arts Handel heeft veel moeite met de hypocrisie van de r.k.-kerk en de manier waarop zijn collega’s omgaan met hun patiënten, vooral als het vrouwen zijn. De jonge schilderes Picasso wordt door haar familie letterlijk gek verklaard als ze om hulp roept na langdurig seksueel misbruikt te zijn door haar broer en weigert te zwijgen. Sappho filosofeert over liefde, seks en hartstocht, die hen allen bijeen brengt. Een ambitieuze roman, waarin Winterson te veel wil en dit niet helemaal waar maakt.

6,00

In stock

General

Full TitleKunst & leugens
Sub-titleCompositie voor drie stemmen en een lichtekooi
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWinterson, Jeanette
TranslatorsDe Blaauw, Gerrit

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1994

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages245
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn deze driestemmige compositie filosoferen afwisselend een oudere priester-arts, een jonge schilderes en de dichteres Sappho over het/hun leven, hypocrisie, liefde en werk. Priester-arts Handel heeft veel moeite met de hypocrisie van de r.k.-kerk en de manier waarop zijn collega's omgaan met hun patiënten, vooral als het vrouwen zijn. De jonge schilderes Picasso wordt door haar familie letterlijk gek verklaard als ze om hulp roept na langdurig seksueel misbruikt te zijn door haar broer en weigert te zwijgen. Sappho filosofeert over liefde, seks en hartstocht, die hen allen bijeen brengt. Een ambitieuze roman, waarin Winterson te veel wil en dit niet helemaal waar maakt

Identifiers

SKUSKU-4066
ISBN 109025406238
ISBN 139789025406233