Kunst en droom
Vestdijk, Simon

Vestdijk, Simon. Kunst en droom. Een keuze uit de essays. Amsterdam: Em. Querido, MCMLXXXII [1982]. 171 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Second Edition.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Deze bundel is de 2e druk van een selectie uit het kritisch essayistisch werk van de auteur; de 1e druk verscheen in 1957. De opstellen zijn van zeer uiteenlopende aard en omvang, van min of meer vrijblijvende notities tot indringende beschouwingen. Abstractie en vaagheid nemen toe vanaf de stukken uit de bundels “Muiterij tegen het etmaal”, I en II. Het titelopstel uit “Essays in duodecimo” (1952) is bepaald geen uitnodiging tot lezen. Hiertegenover staat het nog steeds knappe essay “H. Marsman als Apollinische persoonlijkheid”. Maar deze keuze geeft wel een uitstekend totaalbeeld van Vestdijks scherpzinnige denkwijze en taalbeheersing.

7,00

In stock

General

Full TitleKunst en droom
Sub-titleEen keuze uit de essays
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVestdijk, Simon

Imprint

PublisherEm. Querido
Publishing PlaceAmsterdam

Description

Pages171
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDeze bundel is de 2e druk van een selectie uit het kritisch essayistisch werk van de auteur; de 1e druk verscheen in 1957. De opstellen zijn van zeer uiteenlopende aard en omvang, van min of meer vrijblijvende notities tot indringende beschouwingen. Abstractie en vaagheid nemen toe vanaf de stukken uit de bundels "Muiterij tegen het etmaal", I en II. Het titelopstel uit "Essays in duodecimo" (1952) is bepaald geen uitnodiging tot lezen. Hiertegenover staat het nog steeds knappe essay "H. Marsman als Apollinische persoonlijkheid". Maar deze keuze geeft wel een uitstekend totaalbeeld van Vestdijks scherpzinnige denkwijze en taalbeheersing

Identifiers

SKUSKU-8012
ISBN 109021485230