Korte metten
Van Der Plas, Michel

Van Der Plas, Michel. Korte mletten. Amsterdam / Brussel: Elsevier Manteau, MCMLXXX [1980]. 55 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 12,7 cm. x 20,2 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Onder deze geestige en dubbelzinnige titel bundelt de dichter zevenenveertig gedichten, op een na sonnetten, kort en krachtig, soms in elliptische zinnen geformuleerd. De bundel vertoont niet alleen vormelijk (de sonnetvorm) een samenhang, maar ook en vooral inhoudelijk. Van der Plas reflecteert op een katholiek verleden en schrijft over situaties in het spanningsveld der veranderingen 1930-1980. De vele vernieuwingen in de wereld, met name binnen de katholieke kerk en in de eigen geloofsbeleving vormen de doorlopende thema’s in deze dichtbundel. Vaak gaat de reflectie gepaard met een weemoedige, zacht-ironische glimlach. Aanspreekbare poezie..

7,50

In stock

General

Full TitleKorte mletten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVan Der Plas, Michel

Imprint

PublisherElsevier Manteau
Publishing PlaceAmsterdam / Brussel

Description

H x L x W12.7 x 0 x 20.2 cm
Pages55
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryOnder deze geestige en dubbelzinnige titel bundelt de dichter zevenenveertig gedichten, op een na sonnetten, kort en krachtig, soms in elliptische zinnen geformuleerd. De bundel vertoont niet alleen vormelijk (de sonnetvorm) een samenhang, maar ook en vooral inhoudelijk. Van der Plas reflecteert op een katholiek verleden en schrijft over situaties in het spanningsveld der veranderingen 1930-1980. De vele vernieuwingen in de wereld, met name binnen de katholieke kerk en in de eigen geloofsbeleving vormen de doorlopende thema's in deze dichtbundel. Vaak gaat de reflectie gepaard met een weemoedige, zacht-ironische glimlach. Aanspreekbare poezie.

Identifiers

SKUSKU-0922
ISBN 109010031799