Kort kort lang
Hemmerechts, Kristien

Hemmerechts, Kristien. Kort kort lang. AmsterdamAmsterdam / AntwerpenAntwerpen: Atlas, 1996. 190 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘In wezen,’ zei de schrijver, ‘kan de schrijver twee kanten uit: de autobiografische en de andere.’ Zo begint een van de verhalen in deze bundel, maar uiteraard kan een schrijver ook weigeren nu een keuze te maken, precies zoals Kristien Hemmerechts in deze nieuwe verhalenbundel doet.

Recensie(s)

Twaalf ongelijksoortige verhalen van ongelijke lengte bevat deze bundel van de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts die ondanks haar betrekkelijke jonkheid – ze is van 1955 -, al een behoorlijk oeuvre op haar naam heeft. Enerzijds zijn er (schijnbaar?) onverbloemd autobiografische, over het algemeen langere verhalen, als ‘Het eitje’, ‘Fasen’, ‘Patatten ophalen’ en ‘Een huwelijk’, niet de beste overigens. Anderzijds kennelijk geheel aan de verbeelding ontsprotene, kortere verhalen, als onder meer ‘IJs’ (waaraan de titel van de bundel is ontleend), ‘Inbraak’, ‘Een beetje zoals bij een broer’ en ‘Je bent mooi’. Zoals eigenlijk in haar hele werk is de problematische verhouding tussen vrouwen en mannen het bindende thema. Dit komt vaak tot uiting in vreemdsoortige seksuele relaties en/of ontspoorde huwelijken. Hemmerechts schrijft een krachtig, zuiver Nederlands.

7,00

In stock

General

Full TitleKort kort lang
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHemmerechts, Kristien

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdamAmsterdam / AntwerpenAntwerpen
Release Year1996

Description

Pages190
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

Summary'In wezen,' zei de schrijver, 'kan de schrijver twee kanten uit: de autobiografische en de andere.' Zo begint een van de verhalen in deze bundel, maar uiteraard kan een schrijver ook weigeren nu een keuze te maken, precies zoals Kristien Hemmerechts in deze nieuwe verhalenbundel doet. Recensie(s) Twaalf ongelijksoortige verhalen van ongelijke lengte bevat deze bundel van de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts die ondanks haar betrekkelijke jonkheid - ze is van 1955 -, al een behoorlijk oeuvre op haar naam heeft. Enerzijds zijn er (schijnbaar?) onverbloemd autobiografische, over het algemeen langere verhalen, als 'Het eitje', 'Fasen', 'Patatten ophalen' en 'Een huwelijk', niet de beste overigens. Anderzijds kennelijk geheel aan de verbeelding ontsprotene, kortere verhalen, als onder meer 'IJs' (waaraan de titel van de bundel is ontleend), 'Inbraak', 'Een beetje zoals bij een broer' en 'Je bent mooi'. Zoals eigenlijk in haar hele werk is de problematische verhouding tussen vrouwen en mannen het bindende thema. Dit komt vaak tot uiting in vreemdsoortige seksuele relaties en/of ontspoorde huwelijken. Hemmerechts schrijft een krachtig, zuiver Nederlands

Identifiers

SKUSKU-3179
ISBN 109025405568
ISBN 139789025405564