Kort amerikaans
Wolkers, Jan

Wolkers, Jan. Kort amerikaans. Amsterdam: J. M. Meulenhoff, 1965. 185 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. 20th Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In 1962 verscheen bij Meulenhoff Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers over een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Zonder dat de dreiging van de oorlog ook maar even verdwijnt, vecht de jongen in zijn schuilplaats tegen zijn angsten en zijn erotische obsessies. In 1979 herschreef Jan Wolkers het boek naar aanleiding van de verfilming die datzelfde jaar uitkwam. In 2006 werd het boek door Dick Matena omgewerkt tot strip in drie delen. Een halve eeuw na verschijnen is de debuutroman van Jan Wolkers dus nog altijd springlevend!

Een 19-jarige jongen is geobsedeerd door een litteken, dat hij in zijn jeugd door onachtzaamheid van zijn ouders heeft opgelopen. Het protestant-christelijke milieu waaruit hij afkomstig is heeft een zwaar stempel op hem gedrukt, waarvan hij tevergeefs probeert los te komen. In het laatste jaar van de duitse bezetting is hij weg van huis en doet wanhopige pogingen tot menselijk kontakt, hetgeen slechts resulteert in nog grotere eenzaamheid. Meesterlijke roman in een direkte stijl, waarin Wolkers op navrante en zeer eerlijke manier de onuitwisbare invloeden van het milieu beschrijft..

6,00

In stock

General

Full TitleKort amerikaans
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWolkers, Jan

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1965

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages185
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition20th Edition

Info

SummaryIn 1962 verscheen bij Meulenhoff Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers over een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Zonder dat de dreiging van de oorlog ook maar even verdwijnt, vecht de jongen in zijn schuilplaats tegen zijn angsten en zijn erotische obsessies. In 1979 herschreef Jan Wolkers het boek naar aanleiding van de verfilming die datzelfde jaar uitkwam. In 2006 werd het boek door Dick Matena omgewerkt tot strip in drie delen. Een halve eeuw na verschijnen is de debuutroman van Jan Wolkers dus nog altijd springlevend! Een 19-jarige jongen is geobsedeerd door een litteken, dat hij in zijn jeugd door onachtzaamheid van zijn ouders heeft opgelopen. Het protestant-christelijke milieu waaruit hij afkomstig is heeft een zwaar stempel op hem gedrukt, waarvan hij tevergeefs probeert los te komen. In het laatste jaar van de duitse bezetting is hij weg van huis en doet wanhopige pogingen tot menselijk kontakt, hetgeen slechts resulteert in nog grotere eenzaamheid. Meesterlijke roman in een direkte stijl, waarin Wolkers op navrante en zeer eerlijke manier de onuitwisbare invloeden van het milieu beschrijft.

Identifiers

SKUSKU-7930