Kom, Hermine
Boschvogel, F. R.

Boschvogel, F. R.. Kom, Hermine. Oostkamp: Woonwagenwerk West-Vlaanderen, [publishing date unknown]. Printed by A. Cornille, Torhout. 215 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 19 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
F.R. Boschvogel, pseudoniem van Frans Ramon (Aartrijke, 22 september 1902 – Kortemark, 13 januari 1994), was een Vlaamse schrijver. Hij werd bekend als volksschrijver die veel historische verhalen over zijn streek schreef en hij schreef ook een aantal jeugdboeken. Zijn pseudoniem kwam er dankzij een buurtbewoonster van het bos, waar hij vaak ging wandelen als jongere, die hem meldde: “gie zie nen echte busveugel hé” (vrij naar het lokale dialect).

Als auteur debuteerde hij in 1926 met het kinderboek Van Toontje die naar Rome ging, dat hij maakte in samenwerking met Emiel Van Hemeldonck. Enkele jaren later schreef hij twee Vlaamse Filmpjes met Een Vlaamsche martelares uit 1933, over Godelieve van Gistel, en Graaf Hapken en de roofridder uit 1935. Hij schreef ook in verscheidene tijdschriften, vooral over geschiedenis, folklore, heemkunde en literatuur. In 1938 verscheen Ons schoon West-Vlaanderen, een reisverhaal over zijn thuisprovincie West-Vlaanderen en in 1940 verscheen Als ich can, een levensbeschrijving van Jan Van Eyck.
Zijn eerste historische roman was Willem van Loo uit 1942. Dit verhaal over Willem van Lo werd in 1943 met de Karel Barbierprijs bekroond. Het historisch verhaal Vlaanderen die Leu uit 1952 werd in 1978 door de BRT geadapteerd voor televisie als de jeugdserie Dirk van Haveskerke.
Een aantal van zijn boeken werden vertaald in het Frans, Engels en Duits.

9,00

In stock

General

Full TitleKom, Hermine
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBoschvogel, F. R.

Imprint

PublisherWoonwagenwerk West-Vlaanderen
Publishing PlaceOostkamp
PrinterA. Cornille
Printing PlaceTorhout

Description

H x L x W13.5 x 0 x 19 cm
Pages215
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryF.R. Boschvogel, pseudoniem van Frans Ramon (Aartrijke, 22 september 1902 - Kortemark, 13 januari 1994), was een Vlaamse schrijver. Hij werd bekend als volksschrijver die veel historische verhalen over zijn streek schreef en hij schreef ook een aantal jeugdboeken. Zijn pseudoniem kwam er dankzij een buurtbewoonster van het bos, waar hij vaak ging wandelen als jongere, die hem meldde: "gie zie nen echte busveugel hé" (vrij naar het lokale dialect). Als auteur debuteerde hij in 1926 met het kinderboek Van Toontje die naar Rome ging, dat hij maakte in samenwerking met Emiel Van Hemeldonck. Enkele jaren later schreef hij twee Vlaamse Filmpjes met Een Vlaamsche martelares uit 1933, over Godelieve van Gistel, en Graaf Hapken en de roofridder uit 1935. Hij schreef ook in verscheidene tijdschriften, vooral over geschiedenis, folklore, heemkunde en literatuur. In 1938 verscheen Ons schoon West-Vlaanderen, een reisverhaal over zijn thuisprovincie West-Vlaanderen en in 1940 verscheen Als ich can, een levensbeschrijving van Jan Van Eyck. Zijn eerste historische roman was Willem van Loo uit 1942. Dit verhaal over Willem van Lo werd in 1943 met de Karel Barbierprijs bekroond. Het historisch verhaal Vlaanderen die Leu uit 1952 werd in 1978 door de BRT geadapteerd voor televisie als de jeugdserie Dirk van Haveskerke. Een aantal van zijn boeken werden vertaald in het Frans, Engels en Duits

Identifiers

SKUSKU-7892