Koiningdochter, zeemanslief
Stoffels, Karlijn

Stoffels, Karlijn. Koiningdochter Zeemanslief. Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij, 2005. 122 pages. First Edition. 18,3 cm. x 13,2 cm..
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Bennik is smartzanger. Hij zingt waar behoefte is aan troost en dus trekt hij van begrafenis naar scheepsramp, en van mijn ongeluk naar dorpsbrand. Met zijn treurzangen weet hij overal mensen aan het huilen te brengen en dan komen de verhalen over de gestorvenen los. Zo vertelt Bennik het verhaal van de dochter van de paardenmeester, die zich net als haar paarden niet wil laten temmen. En dat van de fluitende luitenant, die als kind geleerd heeft zich te verbergen in het leger tot een ware kunst verheft. Bij de begrafenis van de timmermansdochter vertelt hij over haar liefde voor een zeeman die meer van de zee houdt dan van haar.Zijn publiek kan niet met droge ogen naar hem luisteren, maar Bennik zelf blijft er koud onder. Tot hij koningsdochter Esperanza ontmoet, die voortdurend in de spiegel naar zichzelf staart. Kan hij haar levenslied zingen en zo haar liefde winnen?.

8,00

In stock

General

Full TitleKoiningdochter Zeemanslief
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsStoffels, Karlijn

Imprint

PublisherEm. Querido's Uitgeverij
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year2005

Description

H x L x W18.3 x 0 x 13.2 cm
Pages122
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryBennik is smartzanger. Hij zingt waar behoefte is aan troost en dus trekt hij van begrafenis naar scheepsramp, en van mijn ongeluk naar dorpsbrand. Met zijn treurzangen weet hij overal mensen aan het huilen te brengen en dan komen de verhalen over de gestorvenen los. Zo vertelt Bennik het verhaal van de dochter van de paardenmeester, die zich net als haar paarden niet wil laten temmen. En dat van de fluitende luitenant, die als kind geleerd heeft zich te verbergen in het leger tot een ware kunst verheft. Bij de begrafenis van de timmermansdochter vertelt hij over haar liefde voor een zeeman die meer van de zee houdt dan van haar.Zijn publiek kan niet met droge ogen naar hem luisteren, maar Bennik zelf blijft er koud onder. Tot hij koningsdochter Esperanza ontmoet, die voortdurend in de spiegel naar zichzelf staart. Kan hij haar levenslied zingen en zo haar liefde winnen?

Identifiers

SKUSKU-2104
ISBN 109045102498
ISBN 139789045102498