Klein Beginnen
Carmiggelt, Simon

Carmiggelt, Simon. [Illustrated by Dicke, Otto]. Klein Beginnen. Amsterdam: De Arbeiderspers, MCML [1950]. 126 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 13,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
S. Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant – aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool – een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek `Kronkel’ was om zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek.
Kan het werk van Carmiggelt na bijna 50 jaar nog tegen herlezing? Tot mijn verbazing: jazeker. De taal is niet verouderd, de verhalen ontroeren nog steeds. Carmiggelt was een van de eerste schrijvers die het medium krant verbond met de literatuur: vluchtig, maar actueel.

10,00

In stock

General

Full TitleKlein Beginnen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsCarmiggelt, Simon
IllustratorsDicke, Otto

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam

Description

H x L x W13.5 x 0 x 20 cm
Pages126
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryS. Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant - aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool - een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek `Kronkel' was om zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. Kan het werk van Carmiggelt na bijna 50 jaar nog tegen herlezing? Tot mijn verbazing: jazeker. De taal is niet verouderd, de verhalen ontroeren nog steeds. Carmiggelt was een van de eerste schrijvers die het medium krant verbond met de literatuur: vluchtig, maar actueel

Identifiers

SKUSKU-2100