Kerst en andere liefdesverhalen
Hemmerechts, Kristien

Hemmerechts, Kristien. Kerst en andere liefdesverhalen. Pandora Pockets, [publishing date unknown]. 190 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Pandora Pockets. Fifth Edition. 20 cm. x 13 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Kristien Hemmerechts publiceerde sedert 1987 tot nu toe, afgezien van een wetenschappelijke studie over Jean Rhys, zes boeken, te weten drie romans en drie verhalenbundels (waarvan de laatste een bloemlezing is uit de twee eerdere). Gebrek aan produktiviteit kan haar dus niet aangewreven worden. Aan kwaliteit mankeert het haar evenmin. Ook in deze nieuwe bundel, die tien ‘liefdesverhalen’ bevat, houdt zij vast aan de hoge norm die ze zich vanaf haar debuut kennelijk heeft opgelegd. Wie meer van haar gelezen heeft, zal meteen begrijpen dat haar liefdesverhalen geen happy end hebben, een open eind in het gunstigste geval. Het leven is wreed, daar helpt geen mallemoer aan, ook de liefde niet, juist de liefde niet, lijkt Hemmerechts te willen zeggen. Totale onverschilligheid, overspel, nietsontziende geilheid, wraak, het is maar een kleine greep uit de doos van Pandora die de schrijfster ons voorzet. Sec en onverbloemd is haar woordkeus, hoog haar verteltempo. Naar adem snakkend smacht de lezer ten slotte naar een vleugje humor. Vergeefs. Misschien is dat het enige gebrek van dit overigens voortreffelijke boek..

6,00

In stock

General

Full TitleKerst en andere liefdesverhalen
SeriesPandora Pockets
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHemmerechts, Kristien

Imprint

PublisherPandora Pockets

Description

H x L x W20 x 0 x 13 cm
Pages190
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

SummaryKristien Hemmerechts publiceerde sedert 1987 tot nu toe, afgezien van een wetenschappelijke studie over Jean Rhys, zes boeken, te weten drie romans en drie verhalenbundels (waarvan de laatste een bloemlezing is uit de twee eerdere). Gebrek aan produktiviteit kan haar dus niet aangewreven worden. Aan kwaliteit mankeert het haar evenmin. Ook in deze nieuwe bundel, die tien 'liefdesverhalen' bevat, houdt zij vast aan de hoge norm die ze zich vanaf haar debuut kennelijk heeft opgelegd. Wie meer van haar gelezen heeft, zal meteen begrijpen dat haar liefdesverhalen geen happy end hebben, een open eind in het gunstigste geval. Het leven is wreed, daar helpt geen mallemoer aan, ook de liefde niet, juist de liefde niet, lijkt Hemmerechts te willen zeggen. Totale onverschilligheid, overspel, nietsontziende geilheid, wraak, het is maar een kleine greep uit de doos van Pandora die de schrijfster ons voorzet. Sec en onverbloemd is haar woordkeus, hoog haar verteltempo. Naar adem snakkend smacht de lezer ten slotte naar een vleugje humor. Vergeefs. Misschien is dat het enige gebrek van dit overigens voortreffelijke boek.

Identifiers

SKUSKU-8009
ISBN 139789025455620