Kelders en paleizen
Bordewijk, F.

Bordewijk, F.. Kelders en paleizen. Zeventien verhalen gekozen en ingeleid door Pierre H. Dubois. ‘s-Gravenhage: BZZTôH, 1982. 291 pages. Volumes: 1 voilume. [Edition unknown]. 14 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Ferdinand Bordewijk (1884-1965) maakte naam met de romans Blokken, Bint en Karakter, maar schreef daarnaast vele verhalen. Zijn 50-jarig schrijversschap ontwikkelde zich vanuit de stijl der nieuwe zakelijkheid (surrealistisch, karikaturaal) – vergelijk Karakter – naar een meer algemene stijl, gekenmerkt door objectiviteit, psychologie en humor. Deze ontwikkeling is duidelijk waarneembaar in Verhalen, een (herdrukte) bloemlezing, waarin 16 verhalen, tussen 1935 en 1964 gepubliceerd, zijn gebundeld. Pierre H. Dubois selecteerde de teksten uit alle verschenen bundels, m.u.v. de drie delen Fantastische Vertellingen, die afzonderlijk werden herdrukt. Deze boeiende verhalen, die hier en daar door Bordewijk’s nauwkeurig en gecompliceerd taalgebruik concentratie van de lezer vragen, geven een goede indruk van zijn meesterschap.

Het novellistisch proza beslaat een aanzienlijk deel van het oeuvre van Bordewijk, die laatstelijk weer in de belangstelling staat – ook al vanwege de Verzameld Werkuitgave. Dubois heeft uit de 16 verhalenbundels een keuze gemaakt die zonder vrij te zijn van enige willekeur overtuigt. Alle aspekten van de auteur zoals hij die in de vertellingen toonde komen aan bod. Uiteindelijk zijn 12 bundels hier vertegenwoordigd.

7,50

In stock

General

Full TitleKelders en paleizen
Sub-titleZeventien verhalen gekozen en ingeleid door Pierre H. Dubois
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBordewijk, F.

Imprint

PublisherBZZTôH
Publishing Place's-Gravenhage
Release Year1982

Description

H x L x W14 x 0 x 22 cm
Pages291
Volumes1 voilume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Info

SummaryFerdinand Bordewijk (1884-1965) maakte naam met de romans Blokken, Bint en Karakter, maar schreef daarnaast vele verhalen. Zijn 50-jarig schrijversschap ontwikkelde zich vanuit de stijl der nieuwe zakelijkheid (surrealistisch, karikaturaal) - vergelijk Karakter - naar een meer algemene stijl, gekenmerkt door objectiviteit, psychologie en humor. Deze ontwikkeling is duidelijk waarneembaar in Verhalen, een (herdrukte) bloemlezing, waarin 16 verhalen, tussen 1935 en 1964 gepubliceerd, zijn gebundeld. Pierre H. Dubois selecteerde de teksten uit alle verschenen bundels, m.u.v. de drie delen Fantastische Vertellingen, die afzonderlijk werden herdrukt. Deze boeiende verhalen, die hier en daar door Bordewijk's nauwkeurig en gecompliceerd taalgebruik concentratie van de lezer vragen, geven een goede indruk van zijn meesterschap. Het novellistisch proza beslaat een aanzienlijk deel van het oeuvre van Bordewijk, die laatstelijk weer in de belangstelling staat - ook al vanwege de Verzameld Werkuitgave. Dubois heeft uit de 16 verhalenbundels een keuze gemaakt die zonder vrij te zijn van enige willekeur overtuigt. Alle aspekten van de auteur zoals hij die in de vertellingen toonde komen aan bod. Uiteindelijk zijn 12 bundels hier vertegenwoordigd

Identifiers

SKUSKU-7962
ISBN 109062911234