Katarakt
Antierens, Betty

Antierens, Betty. Katarakt. Antwerpen: Manteau, 2007. 283 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 14 cm. x 22 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Elisabeth Donkers, een ambitieuze vrouw van achtendertig, maakt carrière aan de Limburgse universiteit. Als blijkt dat het fruitbedrijf van haar schoonvader financiële problemen heeft, gaat ze hem in haar vrije tijd helpen. Dat is tegen de zin van haar man Frank, die vijf jaar ervoor met ruzie uit het familiebedrijf is gestapt. Tegen de zin ook van haar vader Karel, een autoritaire chirurg die altijd gehoopt had dat zijn dochter eveneens dokter zou worden.

Als er aan de universiteit een ongeluk gebeurt, voelt Elisabeth zich verantwoordelijk en begint ze te twijfelen aan haar carrière. Wanneer het faillissement van het fruitbedrijf onafwendbaar lijkt, en schoonbroer Paul en schoonzus An Elisabeth vragen om mee in het bedrijf te stappen, wordt ze gedwongen keuzes te maken.

Katarakt is een verhaal over brandende ambitie en broeierige familierelaties, over fouten die worden gemaakt, over leugens die jarenlang worden volgehouden, over een vrouw op zoek naar waarheid en integriteit, over inzicht dat finaal triomfeert… en over een oogziekte die erger blijkt dan verwacht.

Katarakt speelt zich af in Haspengouw, de prachtige streek in de driehoek Hasselt – Sint-Truiden – Tongeren.

7,00

In stock

General

Full TitleKatarakt
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsAntierens, Betty

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year2007

Description

H x L x W14 x 0 x 22 cm
Pages283
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryElisabeth Donkers, een ambitieuze vrouw van achtendertig, maakt carrière aan de Limburgse universiteit. Als blijkt dat het fruitbedrijf van haar schoonvader financiële problemen heeft, gaat ze hem in haar vrije tijd helpen. Dat is tegen de zin van haar man Frank, die vijf jaar ervoor met ruzie uit het familiebedrijf is gestapt. Tegen de zin ook van haar vader Karel, een autoritaire chirurg die altijd gehoopt had dat zijn dochter eveneens dokter zou worden. Als er aan de universiteit een ongeluk gebeurt, voelt Elisabeth zich verantwoordelijk en begint ze te twijfelen aan haar carrière. Wanneer het faillissement van het fruitbedrijf onafwendbaar lijkt, en schoonbroer Paul en schoonzus An Elisabeth vragen om mee in het bedrijf te stappen, wordt ze gedwongen keuzes te maken. Katarakt is een verhaal over brandende ambitie en broeierige familierelaties, over fouten die worden gemaakt, over leugens die jarenlang worden volgehouden, over een vrouw op zoek naar waarheid en integriteit, over inzicht dat finaal triomfeert… en over een oogziekte die erger blijkt dan verwacht. Katarakt speelt zich af in Haspengouw, de prachtige streek in de driehoek Hasselt - Sint-Truiden - Tongeren

Identifiers

SKUSKU-0008
ISBN 109789022321232