Karoshi
Teigeler, Piet

Teigeler, Piet. Karoshi. Antwerpen / Baarn: Houtekiet-Fontein, 2001. 190 pages. First Edition. 221 mm. x 141 mm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In Karoshi raken Carpentier en Dewit betrokken bij de onwelriekende achterkant van de politiek en ervaren hoe er, ook in België, mensen doodvallen van stress.

“Ziet da ge u ni doodwerkt, hé”, het wordt wel eens smalend gezegd tegen mensen die duidelijk werk maken van het Aalsterse spreekwoord ‘As a broek mo waggelt’, wat zoveel betekent als ‘zolang je maar doet alsof je werkt, is het in orde’. In een tijd waarin termen als de balans tussen werk en privé-leven en onthaasting weelderig in het rond worden gestrooid, lijkt het zeer vreemd dat er zoiets zou bestaan als ‘dood door overwerk’. En toch, wij mogen er dan al geen last van hebben, de Japanners kennen het fenomeen al zo lang dat het een mooie naam meekreeg: karoshi..

9,00

In stock

General

Full TitleKaroshi
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsTeigeler, Piet

Imprint

PublisherHoutekiet-Fontein
Publishing PlaceAntwerpen / Baarn
Release Year2001

Description

H x L x W221 x 0 x 141 cm
Pages190
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryIn Karoshi raken Carpentier en Dewit betrokken bij de onwelriekende achterkant van de politiek en ervaren hoe er, ook in België, mensen doodvallen van stress. "Ziet da ge u ni doodwerkt, hé", het wordt wel eens smalend gezegd tegen mensen die duidelijk werk maken van het Aalsterse spreekwoord 'As a broek mo waggelt', wat zoveel betekent als 'zolang je maar doet alsof je werkt, is het in orde'. In een tijd waarin termen als de balans tussen werk en privé-leven en onthaasting weelderig in het rond worden gestrooid, lijkt het zeer vreemd dat er zoiets zou bestaan als 'dood door overwerk'. En toch, wij mogen er dan al geen last van hebben, de Japanners kennen het fenomeen al zo lang dat het een mooie naam meekreeg: karoshi.

Identifiers

SKUSKU-2847
ISBN 109052406219
ISBN 139789052406213