Kaap Hoorn
Coloane, Francisco

Coloane, Francisco. [Translated by Noorman, Jelle]. Kaap Hoorn. (Original Title: Cabo de Hornos). Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1996. 189 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In deze 14 verhalen staat het onherbergzame meest zuidelijke gebied van Chili centraal. Een gebied waar mens en dier op elkaar zijn aangewezen om in het barre klimaat te kunnen overleven. In zijn pure, sobere stijl schetst Francisco Coloane de harde strijd om het bestaan, waarbij de natuur, soms meedogenloos, soms huiveringwekkend mooi, de hoofdrol speelt.

RECENSIE:
Deze veertien verhalen draaien om de westkust van Vuurland, Kaap Hoorn, en de eilanden voorbij het meest zuidelijke punt van Chili. Dat gebied wordt bewoond door zwijgzame robbenjagers en herders wier ‘hart gepantserd is als een gebalde vuist’. Coloane beschrijft de harde, dagelijkse strijd om het bestaan van de Vuurlandbewoners met een al even gepantserde melancholie: in korte, droge zinnen die evenwel de verborgen passie van deze ruwe mensen met zeldzame kracht overbrengen. Merkwaardige tirannen proberen deze gebieden hun wil op te dringen, maar mislukken uiteindelijk, en heldendaden worden zonder misbaar gepleegd door eenvoudige mensen die het verleerd zijn hun gedachten te uiten door hun maandenlange isolement in de woeste natuur. Na het lezen van deze bundel zal de avontuurlijke lezer dadelijk zin hebben om Vuurland te bezoeken, maar hij moet oppassen dat hij niet teleurgesteld wordt: deze bundel werd in 1941 voor het eerst gepubliceerd. Is dat de reden waarom hij die ‘ongerepte kwaliteit’ bezit? Een bundel voor avontuurlijk aangelegde lezers en ‘leunstoelreizigers’.

8,50

In stock

General

Full TitleKaap Hoorn
Original TitleCabo de Hornos
LanguageDutch
Original LanguageSpanish

Creators

AuthorsColoane, Francisco
TranslatorsNoorman, Jelle

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1996

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages189
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn deze 14 verhalen staat het onherbergzame meest zuidelijke gebied van Chili centraal. Een gebied waar mens en dier op elkaar zijn aangewezen om in het barre klimaat te kunnen overleven. In zijn pure, sobere stijl schetst Francisco Coloane de harde strijd om het bestaan, waarbij de natuur, soms meedogenloos, soms huiveringwekkend mooi, de hoofdrol speelt. RECENSIE: Deze veertien verhalen draaien om de westkust van Vuurland, Kaap Hoorn, en de eilanden voorbij het meest zuidelijke punt van Chili. Dat gebied wordt bewoond door zwijgzame robbenjagers en herders wier 'hart gepantserd is als een gebalde vuist'. Coloane beschrijft de harde, dagelijkse strijd om het bestaan van de Vuurlandbewoners met een al even gepantserde melancholie: in korte, droge zinnen die evenwel de verborgen passie van deze ruwe mensen met zeldzame kracht overbrengen. Merkwaardige tirannen proberen deze gebieden hun wil op te dringen, maar mislukken uiteindelijk, en heldendaden worden zonder misbaar gepleegd door eenvoudige mensen die het verleerd zijn hun gedachten te uiten door hun maandenlange isolement in de woeste natuur. Na het lezen van deze bundel zal de avontuurlijke lezer dadelijk zin hebben om Vuurland te bezoeken, maar hij moet oppassen dat hij niet teleurgesteld wordt: deze bundel werd in 1941 voor het eerst gepubliceerd. Is dat de reden waarom hij die 'ongerepte kwaliteit' bezit? Een bundel voor avontuurlijk aangelegde lezers en 'leunstoelreizigers'

Identifiers

SKUSKU-0629
ISBN 109025406475
ISBN 139789025406479