Justine
Durrell, Lawrence

Durrell, Lawrence. Justine. Amsterdam: Contact, 1974. Printed by Tulp, Zwolle. 240 pages. Volumes: 1 volume. Series: Kaderreeks. Second Edition. 12,5 cm. x 20,3 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De jonge Engelse schrijver Darley heeft na de dood van zijn Arabische vriendin de bruisende havenstad Alexandrië verlaten om rust te zoeken op een eilandje van de Griekse Archipel. Hier vindt hij gelegenheid om het kleurrijke verleden te reconstrueren en te proberen een verklaring te vinden voor de vaak zo onbegrijpelijke gedragingen van zijn vrienden.
Zij allen hebben in Egypte tot de kring van de zeer welgestelde Koptische bankier Nessim Hosnani behoort, die gehuwd is met de mooie Justine.
Vooral omtrent zijn verhouding met haar tracht Darley tot klaarheid te komen. Want hoewel hij in Egypte samenleefde met het nachtclubdanseresje Melissa, was hij tevens de minnaar van Justine.

De roman Justine is de ouverture van het Alexandriëkwartet, waarin de schrijver zich ten doel heeft gesteld de liefde in haar verschillende gedaanten te beschrijven..

9,00

In stock

General

Full TitleJustine
Original TitleJustine
SeriesKaderreeks
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsDurrell, Lawrence

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterTulp
Printing PlaceZwolle
Release Year1974

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20.3 cm
Pages240
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDe jonge Engelse schrijver Darley heeft na de dood van zijn Arabische vriendin de bruisende havenstad Alexandrië verlaten om rust te zoeken op een eilandje van de Griekse Archipel. Hier vindt hij gelegenheid om het kleurrijke verleden te reconstrueren en te proberen een verklaring te vinden voor de vaak zo onbegrijpelijke gedragingen van zijn vrienden. Zij allen hebben in Egypte tot de kring van de zeer welgestelde Koptische bankier Nessim Hosnani behoort, die gehuwd is met de mooie Justine. Vooral omtrent zijn verhouding met haar tracht Darley tot klaarheid te komen. Want hoewel hij in Egypte samenleefde met het nachtclubdanseresje Melissa, was hij tevens de minnaar van Justine. De roman Justine is de ouverture van het Alexandriëkwartet, waarin de schrijver zich ten doel heeft gesteld de liefde in haar verschillende gedaanten te beschrijven.

Identifiers

SKUSKU-2713
ISBN 109025463738
ISBN 139789025463731