Jessica
Claus, Hugo

Claus, Hugo. Jessica. Amsterdam: De Bezige Bij, 1977. 127 pages. First Edition, First Impression. 200 mm. x 126 mm..
Condition: Good. Softcover.

SUMMARY:
NL:
Turbulente gebeurtenissen spelen zich gedurende één avond en nacht af in het brein en voor de ogen van de hoofdpersoon die, op een breekpunt in zijn leven, omringd wordt door vrouwengedaanten, fantomen van vlees en bloed, en schrikbeelden uit het verleden.
Jessica! een bizarre seksuele fantasmagorie, geprojecteerd op het grootscherm van geheime gedachten, verlangens en kwellingen.

Recensie
In deze roman beschrijft Hugo Claus een zeer korte periode – een avond en een nacht – uit het leven van een man, Paul, die omringd wordt door verschillende vrouwen. Seksualiteit – in verschillende vormen – speelt een belangrijke rol in dit boek. Daarnaast vindt de lezer in dit boek al dan niet gefantaseerd geweld, wilde avonturen en tal van droombeelden. Paul, echtgenoot en vader, is voortdurend op zoek naar de andere geliefde. Zij verschijnt aan hem in verschillende gedaanten en laat hem eenmaal ondergaan wat hij zich in zijn dromen kan voorstellen. Het ontbreekt in ‘Jessica’ niet aan spot en ironie, de roman leest vlot, maar behoort zeker niet tot de hoogtepunten in het oeuvre van Hugo Claus.
.

9,00

In stock

General

Full TitleJessica
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsClaus, Hugo

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1977

Description

H x L x W200 x 0 x 126 cm
Pages127
Cover FormatSoftcover
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Edition
ImpressionFirst Impression

Info

SummaryNL: Turbulente gebeurtenissen spelen zich gedurende één avond en nacht af in het brein en voor de ogen van de hoofdpersoon die, op een breekpunt in zijn leven, omringd wordt door vrouwengedaanten, fantomen van vlees en bloed, en schrikbeelden uit het verleden. Jessica! een bizarre seksuele fantasmagorie, geprojecteerd op het grootscherm van geheime gedachten, verlangens en kwellingen. Recensie In deze roman beschrijft Hugo Claus een zeer korte periode - een avond en een nacht - uit het leven van een man, Paul, die omringd wordt door verschillende vrouwen. Seksualiteit - in verschillende vormen - speelt een belangrijke rol in dit boek. Daarnaast vindt de lezer in dit boek al dan niet gefantaseerd geweld, wilde avonturen en tal van droombeelden. Paul, echtgenoot en vader, is voortdurend op zoek naar de andere geliefde. Zij verschijnt aan hem in verschillende gedaanten en laat hem eenmaal ondergaan wat hij zich in zijn dromen kan voorstellen. Het ontbreekt in 'Jessica' niet aan spot en ironie, de roman leest vlot, maar behoort zeker niet tot de hoogtepunten in het oeuvre van Hugo Claus.

Identifiers

SKUSKU-3051
ISBN 109023406141
ISBN 139789023406143