Janus met het dubbele voor-hoofd
van de Woestijne, Karel

van de Woestijne, Karel. Janus met het dubbele voor-hoofd. Bussem: C. A. J. Van Dishoeck, MCMXVII [1917]. 310 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Second Edition. 16,5 cm. x 21,5 cm..
Condition: Fine Plus. Hardcover.

SUMMARY:
In zijn verhalen uit “Janus met het dubbele voorhoofd” integreert Karel van de Woestijne mythische, historische en soms filosofische componenten. In die zin doet deze verhalenbundel expliciet denken aan de allegorisch-historische evocaties uit “The Renaissance” en zelfs aan de “Imaginary Portraits” en aan de roman “Marius the Epicurean” van Walter Pater. Karel van de Woestijne suggereert in “Janus met het Dubbele Voor-Hoofd” trouwens een al even grote belezenheid door het vermelden van, of verwijzen naar, grote namen uit de klassieke literatuur. Bovendien was de Gentse auteur goed bekend met het werk van Walter Pater, wiens werk hij later in zijn colleges aan de Gentse universiteit uitvoerig zou behandelen.
De bundel bevat vijf verhalen en “drie gevoelerige parabelen”, die laatste met Christus, Maria Magadalena en Lazarus in de hoofdrollen. Maar het zijn vooral de verhalen “De vrouw van Kandaules” en “De zwijnen van Kirkè” die passen in een symbolistisch en prerafaëlistisch kader. Het relaas van Koning Kandaules was een geliefd thema uit de Renaissance..

17,50

In stock

General

Full TitleJanus met het dubbele voor-hoofd
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

Authorsvan de Woestijne, Karel

Imprint

PublisherC. A. J. Van Dishoeck
Publishing PlaceBussem

Description

H x L x W16.5 x 0 x 21.5 cm
Pages310
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFine Plus

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryIn zijn verhalen uit "Janus met het dubbele voorhoofd" integreert Karel van de Woestijne mythische, historische en soms filosofische componenten. In die zin doet deze verhalenbundel expliciet denken aan de allegorisch-historische evocaties uit "The Renaissance" en zelfs aan de "Imaginary Portraits" en aan de roman "Marius the Epicurean" van Walter Pater. Karel van de Woestijne suggereert in "Janus met het Dubbele Voor-Hoofd" trouwens een al even grote belezenheid door het vermelden van, of verwijzen naar, grote namen uit de klassieke literatuur. Bovendien was de Gentse auteur goed bekend met het werk van Walter Pater, wiens werk hij later in zijn colleges aan de Gentse universiteit uitvoerig zou behandelen. De bundel bevat vijf verhalen en "drie gevoelerige parabelen", die laatste met Christus, Maria Magadalena en Lazarus in de hoofdrollen. Maar het zijn vooral de verhalen "De vrouw van Kandaules" en "De zwijnen van Kirkè" die passen in een symbolistisch en prerafaëlistisch kader. Het relaas van Koning Kandaules was een geliefd thema uit de Renaissance.

Identifiers

SKUSKU-4340