James Dean en het verdriet
Campert, Remco

Campert, Remco. James Dean en het verdriet. Verhalen. Amsterdam: De Bezige Bij, 1972. 131 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Dar Pocket. First Edition. Dar Pocket 5.
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Bundel met 4 verhalen. Drie van de vier hebben een schrijver als hoofdpersoon, terwijl het tweede en langste gaat over 2 jongens die aan het eind van de oorlog een Canadese soldatenjeep willen stelen. Verbindend thema in de bundel is het fundamentele verdriet, voortkomend uit eenzaamheid, waaraan de meeste hoofdfiguren in Camperts werk ten prooi zijn. Alle pogingen om het isolement echt te doorbreken zijn tot mislukking gedoemd. De lezer krijgt met deze bundel een goed beeld van de verschillende soorten verhalen die Campert schrijft. De nadruk ligt op de weergave van het schrijversleven: zijn problemen met het werk en zijn moeizame relaties met vrouwen en vrienden vormen het hoofdonderwerp. Het onbegrip tussen mensen zorgt tegelijk voor de humor en de tragiek. Een precieze, heldere en onopgesmukte stijl maken het lezen tot een groot plezier..

6,50

In stock

General

Full TitleJames Dean en het verdriet
Sub-titleVerhalen
SeriesDar Pocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsCampert, Remco

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1972

Description

Pages131
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsDar Pocket 5

Info

SummaryBundel met 4 verhalen. Drie van de vier hebben een schrijver als hoofdpersoon, terwijl het tweede en langste gaat over 2 jongens die aan het eind van de oorlog een Canadese soldatenjeep willen stelen. Verbindend thema in de bundel is het fundamentele verdriet, voortkomend uit eenzaamheid, waaraan de meeste hoofdfiguren in Camperts werk ten prooi zijn. Alle pogingen om het isolement echt te doorbreken zijn tot mislukking gedoemd. De lezer krijgt met deze bundel een goed beeld van de verschillende soorten verhalen die Campert schrijft. De nadruk ligt op de weergave van het schrijversleven: zijn problemen met het werk en zijn moeizame relaties met vrouwen en vrienden vormen het hoofdonderwerp. Het onbegrip tussen mensen zorgt tegelijk voor de humor en de tragiek. Een precieze, heldere en onopgesmukte stijl maken het lezen tot een groot plezier.

Identifiers

SKUSKU-2108