In de kou
Bomans, Godfried - Van Der Plas, Michel

Bomans, Godfried – Van Der Plas, Michel. In de kou. Godfried Bomans en Michel van der Plas over hun roomse jeugd en hoe het hun verder verging. Baarn: Bosch & Keuning / Sesam, 1991. 291 pages. Volumes: 1 of 1 volume. [Edition Unknown].
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In de jaren ’60 – de jaren van openheid in de katholieke kerk – hadden Bomans en Van der Plas urenlange gesprekken, waarin ze herinneringen ophalen aan hun Roomse jeugd. Van der Plas is 15 jaar jonger dan Bomans en heeft een seminarie-opleiding achter de rug. Bomans stond al jong zeer sceptisch tegenover kerk en godsdienst. Zij stellen elkaar indringende vragen over de inhoud en de waarde van hun opvoeding. Het geloof werd als een gesloten pakket doorgegeven. Maar wat gebeurt er als het touwtje doorgeknipt wordt? Dan blijkt er weinig in te zitten. Ze komen op vragen als: Wat geloven we nou eigenlijk zelf? Wie is God voor ons? Geloof je in een hiernamaals? Ze stellen de onwaarachtigheid en geborneerdheid van kerkleiders aan de kaak, en kijken ook met een zorgelijke blik naar de maatschappij, waar aandacht voor belangrijke levensvragen dreigt te verdwijnen.

7,50

In stock

General

Full TitleIn de kou
Sub-titleGodfried Bomans en Michel van der Plas over hun roomse jeugd en hoe het hun verder verging
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsBomans, Godfried - Van Der Plas, Michel

Imprint

PublisherBosch & Keuning / Sesam
Publishing PlaceBaarn
Release Year1991

Description

Pages291
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition[Edition Unknown]

Info

SummaryIn de jaren '60 - de jaren van openheid in de katholieke kerk - hadden Bomans en Van der Plas urenlange gesprekken, waarin ze herinneringen ophalen aan hun Roomse jeugd. Van der Plas is 15 jaar jonger dan Bomans en heeft een seminarie-opleiding achter de rug. Bomans stond al jong zeer sceptisch tegenover kerk en godsdienst. Zij stellen elkaar indringende vragen over de inhoud en de waarde van hun opvoeding. Het geloof werd als een gesloten pakket doorgegeven. Maar wat gebeurt er als het touwtje doorgeknipt wordt? Dan blijkt er weinig in te zitten. Ze komen op vragen als: Wat geloven we nou eigenlijk zelf? Wie is God voor ons? Geloof je in een hiernamaals? Ze stellen de onwaarachtigheid en geborneerdheid van kerkleiders aan de kaak, en kijken ook met een zorgelijke blik naar de maatschappij, waar aandacht voor belangrijke levensvragen dreigt te verdwijnen

Identifiers

SKUSKU-8018
ISBN 109024648092