Ik heb je nauwelijks gekend
o'Brien, Edna

o’Brien, Edna. [Translated by van der Velde, Frédérique]. Ik heb je nauwelijks gekend. (Original Title: Johnny, I hardly knew you). Bussum: Agathon, 1979. 141 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een oudere vrouw wacht in voorarrest op haar berechting en schrijft haar herinneringen neer. Zo ontstaat een associatief opgebouwd verhaal, dat van de lezer enig geduld vergt. Zij, van beroep restaurateur van oude schilderijen, herinnert zich haar troebele contacten met haar echtgenoot, haar zoon, haar minnaar Dee, en vooral met de jonge blonde vriend van haar zoon, Hart. Als deze Adonis niet aan haar verwachtingen blijkt te beantwoorden, doodt ze wie haar het liefst is. Kaleidoscopische schetsen van uiterst intieme gevoelens, tot in details ontleed en niet wars van choquerende effecten en opvattingen omtrent menselijke relaties maken het verhaal even boeiend als chaotisch.

7,50

In stock

General

Full TitleIk heb je nauwelijks gekend
Original TitleJohnny, I hardly knew you
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

Authorso'Brien, Edna
Translatorsvan der Velde, Frédérique

Imprint

PublisherAgathon
Publishing PlaceBussum
Release Year1979

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages141
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryEen oudere vrouw wacht in voorarrest op haar berechting en schrijft haar herinneringen neer. Zo ontstaat een associatief opgebouwd verhaal, dat van de lezer enig geduld vergt. Zij, van beroep restaurateur van oude schilderijen, herinnert zich haar troebele contacten met haar echtgenoot, haar zoon, haar minnaar Dee, en vooral met de jonge blonde vriend van haar zoon, Hart. Als deze Adonis niet aan haar verwachtingen blijkt te beantwoorden, doodt ze wie haar het liefst is. Kaleidoscopische schetsen van uiterst intieme gevoelens, tot in details ontleed en niet wars van choquerende effecten en opvattingen omtrent menselijke relaties maken het verhaal even boeiend als chaotisch

Identifiers

SKUSKU-2796
ISBN 109026957459
ISBN 139789026957451