Ik (Ali)
Wallraff, Günter

Wallraff, Günter. [Translated by Eichholtz, Irene]. Ik (Ali). Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven. (Original Title: Ganz unten). Amsterdam: Van Gennep, 1985. [?p.] Tenth Edition.

SUMMARY:
Geen boek heeft na de oorlog in West-Duitsland zoveel teweeggebracht en van geen andere publikatie zijn in drie jaar tijd zoveel exemplaren verkocht (ruim 3 miljoen) als van Wallraffs Ganz Unten.
Ook in Nederland en Vlaanderen was het verkoopsucces fenomenaal. In minder dan drie jaar werden 154.000 exemplaren verkocht, wat voor een vertaling uit het Duits een record is.
Deze 23ste druk van Ik (AH) is uitgebreid met een actuele documentatie van de gevolgen die het boek had. Geschetst wordt hoe de overheid en de vakbonden op de door Günter Wallraff beschreven wantoestanden reageerden, welke processen er om het boek werden gevoerd en hoe in 1988 het woonproject voor jonge buitenlanders en Duitsers in Duisburg realiteit werd.
Dit boek, dat in 30 landen werd vertaald, heeft ondanks de grote maatschappelijke invloed die het heeft uitgeoefend, nog steeds niet aan actualiteit ingeboet.

5,00

In stock

General

Full TitleIk (Ali)
Sub-titleAls Turkse arbeider in Duitse bedrijven
Original TitleGanz unten
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsWallraff, Günter
TranslatorsEichholtz, Irene

Imprint

PublisherVan Gennep
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1985

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages224
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionTenth Edition

Info

SummaryGeen boek heeft na de oorlog in West-Duitsland zoveel teweeggebracht en van geen andere publikatie zijn in drie jaar tijd zoveel exemplaren verkocht (ruim 3 miljoen) als van Wallraffs Ganz Unten. Ook in Nederland en Vlaanderen was het verkoopsucces fenomenaal. In minder dan drie jaar werden 154.000 exemplaren verkocht, wat voor een vertaling uit het Duits een record is. Deze 23ste druk van Ik (AH) is uitgebreid met een actuele documentatie van de gevolgen die het boek had. Geschetst wordt hoe de overheid en de vakbonden op de door Günter Wallraff beschreven wantoestanden reageerden, welke processen er om het boek werden gevoerd en hoe in 1988 het woonproject voor jonge buitenlanders en Duitsers in Duisburg realiteit werd. Dit boek, dat in 30 landen werd vertaald, heeft ondanks de grote maatschappelijke invloed die het heeft uitgeoefend, nog steeds niet aan actualiteit ingeboet

Identifiers

SKUSKU-0515
ISBN 10906012667X
ISBN 139789060126677