Ierse nachten
Vestdijk, Simon

Vestdijk, Simon. Ierse nachten. ‘s Gravenhage – Rotterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1977. 239 pages. Volumes: 1 volume. Tenth Edition. 17,8 cm. x 12,5 cm..
Condition: Good. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
NL:
Prachtig is de sfeer van dit boek, dat meesterlijk weet te vertellen van de vreemde gewoonten en gebruiken van de Ieren, een volk ‘vol van droom en drank’, vroom katholiek en vervuld van heidens bijgeloof, heidense gebruiken en heidense wildheid. Ierse nachten speelt in het midden van de negentiende eeuw. De hoofdpersoon is Robert Farfrae, zijn vader, een Schot, is rentmeester op een Iers landgoed. Door de ogen van de jonge Robert zien wij de romantische wereld, de poëzie, maar eveneens de afschuwelijke armoede en ellende van het Ierse volk, dat uitgehongerd wordt door de Engelse grootgrondbezitters en dat dan ook, in het laatste magistrale hoofdstuk, opstaat tegen zijn onderdrukkers. S.Vestdijk (1898-1971) wordt door veel literatuurcritici (en veel ‘niet-professionele’ lezers) beschouwd als de belangrijkste Nederlandse schrijver van de twintigste eeuw. Zijn omvangrijke oeuvre omvat meer dan vijftig romans, verhalen, gedichten, essays en muziekstudie.

9,00

In stock

General

Full TitleIerse nachten
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVestdijk, Simon

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing Place's Gravenhage - Rotterdam
Release Year1977

Description

H x L x W17.8 x 0 x 12.5 cm
Pages239
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionGood

Editorial

EditionTenth Edition

Info

SummaryNL: Prachtig is de sfeer van dit boek, dat meesterlijk weet te vertellen van de vreemde gewoonten en gebruiken van de Ieren, een volk 'vol van droom en drank', vroom katholiek en vervuld van heidens bijgeloof, heidense gebruiken en heidense wildheid. Ierse nachten speelt in het midden van de negentiende eeuw. De hoofdpersoon is Robert Farfrae, zijn vader, een Schot, is rentmeester op een Iers landgoed. Door de ogen van de jonge Robert zien wij de romantische wereld, de poëzie, maar eveneens de afschuwelijke armoede en ellende van het Ierse volk, dat uitgehongerd wordt door de Engelse grootgrondbezitters en dat dan ook, in het laatste magistrale hoofdstuk, opstaat tegen zijn onderdrukkers. S.Vestdijk (1898-1971) wordt door veel literatuurcritici (en veel 'niet-professionele' lezers) beschouwd als de belangrijkste Nederlandse schrijver van de twintigste eeuw. Zijn omvangrijke oeuvre omvat meer dan vijftig romans, verhalen, gedichten, essays en muziekstudie

Identifiers

SKUSKU-7998
ISBN 139023652304