Hotel du Lac
Brookner, Anita

Brookner, Anita. [Translated by Wolff, Eva]. Hotel du Lac. (Original Title: Hotel du Lac). Amsterdam: Contact, 1988. 174 pages. Volumes: 1 volume. Seventh Edition. 11,5 cm. x 18,3 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De 40-jarige schrijfster van romantische lectuur Edith Hope heeft een misstap begaan en is in ongenade gevallen bij haar omgeving. Om zich te bezinnen en om een boek te voltooien trekt zij zich terug in een familiehotel aan het Meer van Geneve. De merkwaardige spanningen die ontstaan als ietwat geheimzinnige mensen een tijdlang in een hotel wonen, leiden haar danig af. Even lijkt het erop dat ze bezwijkt voor een huwelijksaanzoek van een van de andere gasten; een onverwachte gebeurtenis redt haar van deze vergissing. Deze zorgvuldig opgebouwde en stemmige roman won in 1984 de prestigieuze Engelse Booker-Prize voor de beste roman van het jaar, tegen verwachting overigens. De kracht van het boek schuilt in de atmosfeer en de karaktertekeningen. Het boek sluit aan bij de rest van Brookners (geb. ’38) werk, die zich vaak muizige vrouwen met een ongelukkig liefdesleven tot hoofdpersoon kiest.

7,50

In stock

General

Full TitleHotel du Lac
Original TitleHotel du Lac
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsBrookner, Anita
TranslatorsWolff, Eva

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1988

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18.3 cm
Pages174
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSeventh Edition

Info

SummaryDe 40-jarige schrijfster van romantische lectuur Edith Hope heeft een misstap begaan en is in ongenade gevallen bij haar omgeving. Om zich te bezinnen en om een boek te voltooien trekt zij zich terug in een familiehotel aan het Meer van Geneve. De merkwaardige spanningen die ontstaan als ietwat geheimzinnige mensen een tijdlang in een hotel wonen, leiden haar danig af. Even lijkt het erop dat ze bezwijkt voor een huwelijksaanzoek van een van de andere gasten; een onverwachte gebeurtenis redt haar van deze vergissing. Deze zorgvuldig opgebouwde en stemmige roman won in 1984 de prestigieuze Engelse Booker-Prize voor de beste roman van het jaar, tegen verwachting overigens. De kracht van het boek schuilt in de atmosfeer en de karaktertekeningen. Het boek sluit aan bij de rest van Brookners (geb. '38) werk, die zich vaak muizige vrouwen met een ongelukkig liefdesleven tot hoofdpersoon kiest

Identifiers

SKUSKU-0198
ISBN 109025467571
ISBN 139789025467579