Horrible tango
Wolkers, Jan

Wolkers, Jan. Horrible tango. Amsterdam: J. M. Meulenhoff, 1968. 159 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. Seventh Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In Horrible tango beschrijft Wolkers de rivaliteit tussen twee broers die ontstaat op de dag dat er een Hongaars meisje bij hen komt wonen.
De hoofdpersoon ontmoet een Franssprekende neger en ontfermt zich met zijn vriendin over hem. In een dansant spel van aantrekken en afstoten, waarbij werkelijkheid, droomwereld en verbeelding om de voorrang strijden, beleeft hij in de neger zijn overleden broer, die hem ooit in de weg stond naar een Hongaars meisje, Gazelle Meisje, dat in hun ouderlijk huis opgenomen was. In prachtige, bijna surrealistische decors, met een werveling van nadrukkelijke leidmotieven, herhalingen en spiegelingen voltrekt het losmakingsproces ten opzichte van de broer zich. Indertijd werd Horrible tango als een minder toegankelijke roman (novelle) beschouwt, maar de tekst heeft niets van zijn kracht verloren..

6,50

In stock

General

Full TitleHorrible tango
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsWolkers, Jan

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1968

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages159
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSeventh Edition

Info

SummaryIn Horrible tango beschrijft Wolkers de rivaliteit tussen twee broers die ontstaat op de dag dat er een Hongaars meisje bij hen komt wonen. De hoofdpersoon ontmoet een Franssprekende neger en ontfermt zich met zijn vriendin over hem. In een dansant spel van aantrekken en afstoten, waarbij werkelijkheid, droomwereld en verbeelding om de voorrang strijden, beleeft hij in de neger zijn overleden broer, die hem ooit in de weg stond naar een Hongaars meisje, Gazelle Meisje, dat in hun ouderlijk huis opgenomen was. In prachtige, bijna surrealistische decors, met een werveling van nadrukkelijke leidmotieven, herhalingen en spiegelingen voltrekt het losmakingsproces ten opzichte van de broer zich. Indertijd werd Horrible tango als een minder toegankelijke roman (novelle) beschouwt, maar de tekst heeft niets van zijn kracht verloren.

Identifiers

SKUSKU-7928