Hoogseizoen
Vinkenoog, Simon

Vinkenoog, Simon. Hoogseizoen. Amsterdam: De Bezige Bij, 1965. 159 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Literaire Reuzenpocket. Fourth Edition. Literaire Reuzenpocket no 31.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
In Hoogseizoen (1962) beschrijft Simon Vinkenoog de ontluikende jongerencultuur op en rond het Leidseplein, het eerste drugsgebruik in Nederland en het prille ontstaan van een tegencultuur. Vinkenoog werkt overdag als journalist, maar begeeft zich in de nachtelijke uren onder jonge kunstenaars en nozems; de vrijdenkende voorhoede die het pad effende naar de roerige jaren zestig. Intussen worstelt de auteur in deze autobiografische roman met zijn aanstaande vaderschap, de liefde en de zoektocht naar zijn plek in de maatschappij. Deze vergeten klassieker van Vinkenoog leest als een roes. Een waardevol tijdsdocument, geschreven in de voor Vinkenoog kenmerkende gedreven stijl.

9,00

In stock

General

Full TitleHoogseizoen
SeriesLiteraire Reuzenpocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVinkenoog, Simon

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1965

Description

Pages159
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFourth Edition
CommentsLiteraire Reuzenpocket no 31

Info

SummaryIn Hoogseizoen (1962) beschrijft Simon Vinkenoog de ontluikende jongerencultuur op en rond het Leidseplein, het eerste drugsgebruik in Nederland en het prille ontstaan van een tegencultuur. Vinkenoog werkt overdag als journalist, maar begeeft zich in de nachtelijke uren onder jonge kunstenaars en nozems; de vrijdenkende voorhoede die het pad effende naar de roerige jaren zestig. Intussen worstelt de auteur in deze autobiografische roman met zijn aanstaande vaderschap, de liefde en de zoektocht naar zijn plek in de maatschappij. Deze vergeten klassieker van Vinkenoog leest als een roes. Een waardevol tijdsdocument, geschreven in de voor Vinkenoog kenmerkende gedreven stijl

Identifiers

SKUSKU-2966