Hondert jaar eenzaamheid
Márquez, Gabriel García

Márquez, Gabriel García. Hondert jaar eenzaamheid. (Original Title: Cien años de soledad). Amsterdam: Meulenhoff, 1972. 427 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Editie. Second Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De beroemdste roman van de Colombiaanse winnaar van de Nobelprijs voor literatuur 1982. Jose Arcadio Buendia is 24 als hij het dorp Macondo sticht, ergens in Zuid-Amerika. Op zeer hoge leeftijd sterft hij als een krankzinnige. Zijn zoon Aureliano neemt de leiding over en vol verlangen om sociale misstanden te verbeteren ontketent hij tal van revoluties. Het dorp groeit uit tot een stad dankzij een grote bananenplantage. Stakingen dwingen de firma echter de exploitatie te staken. Radikale veranderingen, die in vele generaties Buendia worden doorgevoerd, zijn niet in staat Macondo te redden. Een uiterst spannend boek dat in fictie de trieste realiteit schetst van het Zuidamerikaanse volk.

7,50

In stock

General

Full TitleHondert jaar eenzaamheid
Original TitleCien años de soledad
SeriesMeulenhoff Editie
LanguageDutch
Original LanguageSpanish

Creators

AuthorsMárquez, Gabriel García

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1972

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages427
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDe beroemdste roman van de Colombiaanse winnaar van de Nobelprijs voor literatuur 1982. Jose Arcadio Buendia is 24 als hij het dorp Macondo sticht, ergens in Zuid-Amerika. Op zeer hoge leeftijd sterft hij als een krankzinnige. Zijn zoon Aureliano neemt de leiding over en vol verlangen om sociale misstanden te verbeteren ontketent hij tal van revoluties. Het dorp groeit uit tot een stad dankzij een grote bananenplantage. Stakingen dwingen de firma echter de exploitatie te staken. Radikale veranderingen, die in vele generaties Buendia worden doorgevoerd, zijn niet in staat Macondo te redden. Een uiterst spannend boek dat in fictie de trieste realiteit schetst van het Zuidamerikaanse volk

Identifiers

SKUSKU-2764
ISBN 109029000147
ISBN 139789029000147