Honderd gedichten zonder vaderland
Fried, Erich

Fried, Erich. [Translated by Bakx, Hans W.]. Honderd gedichten zonder vaderland. (Original Title: 100 Gedichte ohne Vaterland). Amsterdam: Van Gennep, 1978. Printed by C. Haasbeek, Alphen aan den Rijn. 127 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition. 12,5 cm. x 20 cm..
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Sociaal en politiek engagement spreken uit het werk van deze Duitstalige dichter (geb. 1921, Wenen). Deze selectie uit zijn acht laatste bundels (1969-1977) en nieuwste verzen is een co-productie van zeven Europese uitgeverijen, die de bundel vereerden met de eerste Internationale Uitgeversprijs van de Zeven’. Alleszins verdiend. Fried’s poezie is een voortdurende poging op aanspreekbare manier het steeds wisselende politieke gebeuren van alledag met poetische middelen te bekommentarieren en bekritiseren. Dit zodanig dat de teksten tot denken, formuleren en handelen kunnen aanzetten. Een betrouwbare vertaling. Informatief voorwoord van Fried’s Duitse uitgever Wagenbach..

9,50

In stock

General

Full TitleHonderd gedichten zonder vaderland
Original Title100 Gedichte ohne Vaterland
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsFried, Erich
TranslatorsBakx, Hans W.

Imprint

PublisherVan Gennep
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterC. Haasbeek
Printing PlaceAlphen aan den Rijn
Release Year1978

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages127
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummarySociaal en politiek engagement spreken uit het werk van deze Duitstalige dichter (geb. 1921, Wenen). Deze selectie uit zijn acht laatste bundels (1969-1977) en nieuwste verzen is een co-productie van zeven Europese uitgeverijen, die de bundel vereerden met de eerste Internationale Uitgeversprijs van de Zeven'. Alleszins verdiend. Fried's poezie is een voortdurende poging op aanspreekbare manier het steeds wisselende politieke gebeuren van alledag met poetische middelen te bekommentarieren en bekritiseren. Dit zodanig dat de teksten tot denken, formuleren en handelen kunnen aanzetten. Een betrouwbare vertaling. Informatief voorwoord van Fried's Duitse uitgever Wagenbach.

Identifiers

SKUSKU-0009
ISBN 10906012362X