Hondenkop
Ramsland, Morton

Ramsland, Morton. [Translated by Cruys, Gerard]. Hondenkop. (Original Title: Hundehoved). Amsterdam / Antwerpen: De Arbeiderspers, 2006. 367 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Na een verblijf van zeven jaar in Amsterdam keert de jonge kunstschilder Asger terug naar Denemarken omdat zijn oma Bjørk op sterven ligt. De familie is versnipperd geraakt, sommige familieleden zijn vertrokken, andere zijn gestorven. Oma overleeft op de blikjes frisse lucht uit Bergen (althans dat denkt ze) die haar wekelijks worden toegestuurd. Ze is de verhalenverteller van de familie. Gedurende zijn jeugd heeft Asger ademloos de familieverhalen opgezogen en nu is het tijd de losse einden tot een geheel te weven. De familiegeschiedenis neemt ons mee naar de jaren dertig en veertig. Asgers grootvader overleeft een concentratiekamp en keert terug naar oma Bjørk in Oslo. Opa Askild is een alcoholist, een charlatan en een kubistisch schilder. Zijn zoon Niels, Asgers vader, brengt het grootste deel van zijn jeugd door onder het aanrecht, in het gezelschap van een legioen fantasiewezens. In de schaduwen van het verhaal houdt zich Hondenkop op, een gruwelwezen dat aan het eind een gezicht zal krijgen. Een explosieve, hilarische en diepgravende familieroman.Hondenkop heeft een razend tempo en is zowel poëtisch als aards. Ik hoop dat deze auteur nog lang blaft! – Ekstra BladetTerwijl ik het las moest ik mezelf knijpen om te zien of ik niet droomde. Was het echt zo goed? Het antwoord is ja.

RECENSIE:
Al zeven jaar is de jonge kunstenaar Asger ervoor op de vlucht, maar als zijn oma Bjork op sterven ligt kan hij er niet meer omheen: hij moet de geschiedenis van zijn familie vertellen en zijn kijk hierop in zijn schilderijen vangen. Zijn meestal dronken opa Askild gebruikt het kubisme van zijn schilderijen net zo makkelijk in zijn werk als architect en kan daarom geen baan houden. Zijn vader vindt de kruik met goud aan het eind van de regenboog. En verliest deze weer. Zowel zijn oom als zijn broer gaan er op een schip vandoor. En hij heeft een gekke tante die op haar derde haar eerste woordje zegt en op haar zesde haar eerste stapjes doet. Maar vooral moet hij zijn eigen rol in en invloed op deze familie ontrafelen en zijn angst voor het gruwelwezen Hondenkop bezweren. Een mooi, fantasievol, vaak hilarisch verhaal over een Noorse familie uit Bergen die na vele omzwervingen uiteindelijk in Denemarken belandt.

9,50

In stock

General

Full TitleHondenkop
Original TitleHundehoved
LanguageDutch
Original LanguageDanish

Creators

AuthorsRamsland, Morton
TranslatorsCruys, Gerard

Imprint

PublisherDe Arbeiderspers
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2006

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21.5 cm
Pages367
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryNa een verblijf van zeven jaar in Amsterdam keert de jonge kunstschilder Asger terug naar Denemarken omdat zijn oma Bjørk op sterven ligt. De familie is versnipperd geraakt, sommige familieleden zijn vertrokken, andere zijn gestorven. Oma overleeft op de blikjes frisse lucht uit Bergen (althans dat denkt ze) die haar wekelijks worden toegestuurd. Ze is de verhalenverteller van de familie. Gedurende zijn jeugd heeft Asger ademloos de familieverhalen opgezogen en nu is het tijd de losse einden tot een geheel te weven. De familiegeschiedenis neemt ons mee naar de jaren dertig en veertig. Asgers grootvader overleeft een concentratiekamp en keert terug naar oma Bjørk in Oslo. Opa Askild is een alcoholist, een charlatan en een kubistisch schilder. Zijn zoon Niels, Asgers vader, brengt het grootste deel van zijn jeugd door onder het aanrecht, in het gezelschap van een legioen fantasiewezens. In de schaduwen van het verhaal houdt zich Hondenkop op, een gruwelwezen dat aan het eind een gezicht zal krijgen. Een explosieve, hilarische en diepgravende familieroman.Hondenkop heeft een razend tempo en is zowel poëtisch als aards. Ik hoop dat deze auteur nog lang blaft! - Ekstra BladetTerwijl ik het las moest ik mezelf knijpen om te zien of ik niet droomde. Was het echt zo goed? Het antwoord is ja. RECENSIE: Al zeven jaar is de jonge kunstenaar Asger ervoor op de vlucht, maar als zijn oma Bjork op sterven ligt kan hij er niet meer omheen: hij moet de geschiedenis van zijn familie vertellen en zijn kijk hierop in zijn schilderijen vangen. Zijn meestal dronken opa Askild gebruikt het kubisme van zijn schilderijen net zo makkelijk in zijn werk als architect en kan daarom geen baan houden. Zijn vader vindt de kruik met goud aan het eind van de regenboog. En verliest deze weer. Zowel zijn oom als zijn broer gaan er op een schip vandoor. En hij heeft een gekke tante die op haar derde haar eerste woordje zegt en op haar zesde haar eerste stapjes doet. Maar vooral moet hij zijn eigen rol in en invloed op deze familie ontrafelen en zijn angst voor het gruwelwezen Hondenkop bezweren. Een mooi, fantasievol, vaak hilarisch verhaal over een Noorse familie uit Bergen die na vele omzwervingen uiteindelijk in Denemarken belandt

Identifiers

SKUSKU-2836
ISBN 109029563729
ISBN 139789029563727