Hondejaren
Grass, Günter

Grass, Günter. [Translated by Schuur, Koos]. Hondejaren. (Original Title: Hundejahre). Amsterdam: J. M. Meulenhoff, 1967. 509 pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De tweede grote roman van Gunter Grass, na “De blikken trommel”. De vroegere Nazi Mattern, zijn joodse jeugdvriend Amseln en Harry Liebenau, een parodistisch ingestelde idealist, recapituleren ieder op hun eigen manier hun kinder- en jeugdjaren in het vooroorlogse Danzig, de manier waarop zij tijdens de oorlog schuldig werden en hoe zij er na 1945 weer bovenop probeerden te komen. Het meisje en de vrouw Tulla Prokriefke speelt daarbij een duistere rol. De herdershond van Hitler wordt een symbool voor het feit dat je je niet los kunt maken van het verleden. Een meer dan noodzakelijk boek.

6,50

In stock

General

Full TitleHondejaren
Original TitleHundejahre
LanguageDutch
Original LanguageGerman

Creators

AuthorsGrass, Günter
TranslatorsSchuur, Koos

Imprint

PublisherJ. M. Meulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1967

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages509
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDe tweede grote roman van Gunter Grass, na "De blikken trommel". De vroegere Nazi Mattern, zijn joodse jeugdvriend Amseln en Harry Liebenau, een parodistisch ingestelde idealist, recapituleren ieder op hun eigen manier hun kinder- en jeugdjaren in het vooroorlogse Danzig, de manier waarop zij tijdens de oorlog schuldig werden en hoe zij er na 1945 weer bovenop probeerden te komen. Het meisje en de vrouw Tulla Prokriefke speelt daarbij een duistere rol. De herdershond van Hitler wordt een symbool voor het feit dat je je niet los kunt maken van het verleden. Een meer dan noodzakelijk boek

Identifiers

SKUSKU-2834