Hoe ik om het leven kwam en andere essays
Kruithof, Jacques

Kruithof, Jacques. Hoe ik om het leven kwam en andere essays. Amsterdam: Manteau, MCMLXXXV [1985]. 142 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition, First Impression.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Deze bundel bevat drie min of meer samenhangende, literatuurwetenschappelijke essays. Hij heeft de intrigerende titel van het eerste essay, waarin de schrijver de vraag behandelt, waarom een lezer zich bedrogen voelt als hij geconfronteerd wordt met de dood van de ik-figuur in een roman of verhaal. Het tweede essay handelt over de “queeste” oftewel de zoektocht in romans, een eeuwenoud, overal ter wereld voorkomend thema met talloze variaties. Het derde stelt de vraag aan de orde: waarom mensen eigenlijk (veel) lezen, met de eveneens talloze, al dan niet diepzinnige antwoorden daarop. De essays zijn zeer boeiend en soms verrassende benaderingen van de genoemde onderwerpen voor wie, evenals de auteur ervan, veel gelezen heeft. Wie niet erg belezen is, zullen veel toespelingen ontgaan. Kruithof (1947) publiceerde eerder de essaybundel “Vingeroefeningen”, waarvoor hij de Greshoffprijs 1982 kreeg.

9,50

In stock

General

Full TitleHoe ik om het leven kwam en andere essays
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKruithof, Jacques

Imprint

PublisherManteau
Publishing PlaceAmsterdam

Description

Pages142
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
ImpressionFirst Impression

Info

SummaryDeze bundel bevat drie min of meer samenhangende, literatuurwetenschappelijke essays. Hij heeft de intrigerende titel van het eerste essay, waarin de schrijver de vraag behandelt, waarom een lezer zich bedrogen voelt als hij geconfronteerd wordt met de dood van de ik-figuur in een roman of verhaal. Het tweede essay handelt over de "queeste" oftewel de zoektocht in romans, een eeuwenoud, overal ter wereld voorkomend thema met talloze variaties. Het derde stelt de vraag aan de orde: waarom mensen eigenlijk (veel) lezen, met de eveneens talloze, al dan niet diepzinnige antwoorden daarop. De essays zijn zeer boeiend en soms verrassende benaderingen van de genoemde onderwerpen voor wie, evenals de auteur ervan, veel gelezen heeft. Wie niet erg belezen is, zullen veel toespelingen ontgaan. Kruithof (1947) publiceerde eerder de essaybundel "Vingeroefeningen", waarvoor hij de Greshoffprijs 1982 kreeg

Identifiers

SKUSKU-2941
ISBN 109010053318