Hoe het groeide
Hamsun, Knut

Hamsun, Knut. [Translated by Meyboom, Margaretha]. Hoe het groeide. (Original Title: Markens Grøde). Mechelen: Het Kompas, MCMXXXIII [1933]. Printed by Erasmus, Ledeberg. 451 pages. Volumes: 1 volume. Series: Letterkundige Reeks De Feniks. First Dutch Language Edition. 11,5 cm. x 18 cm.
Condition: Fine. Dust jacket missing. Hardcover.

SUMMARY:
Hoe het groeide (Noors: Markens Grøde) is een roman van de Noorse schrijver Knut Hamsun uit 1917. Met name voor deze roman kreeg Hamsun in 1920 de Nobelprijs voor Literatuur uitgereikt.

“Hoe het groeide” kan gezien worden als een soort robinsonade. Het boek vertelt over Isac, die in een woest gebied in Noord-Noorwegen een stuk land ontgint en samen met zijn vrouw Inger en hun kinderen moeizaam zwoegend een bloeiend boerenbedrijf weet op te bouwen. De roman is niet alleen het verhaal van “de zegen der aarde” en de geschiedenis van een ploeterende landbouwer, het is ook de roman van een gezin, met crises en ups en downs, dat zelfs zes jaar lang de moeder moet ontberen, maar dat onder alle omstandigheden functioneert. In het tweede deel valt de nadruk op de verstandhouding tussen de oudere en de jongere generatie, die in volle harmonie het slot van de roman beheersen. “Hoe het groeide” is verder ook een roman over het samenleven van man en vrouw, zonder romantische, idealiserende en moraliserende elementen. Met een minimum aan middelen schetst Hamsun twee mensen met feilen en gebreken, maar met een vermogen tot wederzijds begrip en een zeker weten elkaar nodig te hebben in voor- en in tegenspoed, mensen die zonder wrok leren leven met elkaar..

7,50

In stock

General

Full TitleHoe het groeide
Original TitleMarkens Grøde
SeriesLetterkundige Reeks De Feniks
LanguageDutch
Original LanguageNorwegian

Creators

AuthorsHamsun, Knut
TranslatorsMeyboom, Margaretha

Imprint

PublisherHet Kompas
Publishing PlaceMechelen
PrinterErasmus
Printing PlaceLedeberg

Description

H x L x W11.5 x 0 x 18 cm
Pages451
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover
ConditionFineDust jacket missing

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryHoe het groeide (Noors: Markens Grøde) is een roman van de Noorse schrijver Knut Hamsun uit 1917. Met name voor deze roman kreeg Hamsun in 1920 de Nobelprijs voor Literatuur uitgereikt. "Hoe het groeide" kan gezien worden als een soort robinsonade. Het boek vertelt over Isac, die in een woest gebied in Noord-Noorwegen een stuk land ontgint en samen met zijn vrouw Inger en hun kinderen moeizaam zwoegend een bloeiend boerenbedrijf weet op te bouwen. De roman is niet alleen het verhaal van "de zegen der aarde" en de geschiedenis van een ploeterende landbouwer, het is ook de roman van een gezin, met crises en ups en downs, dat zelfs zes jaar lang de moeder moet ontberen, maar dat onder alle omstandigheden functioneert. In het tweede deel valt de nadruk op de verstandhouding tussen de oudere en de jongere generatie, die in volle harmonie het slot van de roman beheersen. "Hoe het groeide" is verder ook een roman over het samenleven van man en vrouw, zonder romantische, idealiserende en moraliserende elementen. Met een minimum aan middelen schetst Hamsun twee mensen met feilen en gebreken, maar met een vermogen tot wederzijds begrip en een zeker weten elkaar nodig te hebben in voor- en in tegenspoed, mensen die zonder wrok leren leven met elkaar.

Identifiers

SKUSKU-2308