Het zichtbaar geheim
Verwey, Albert

Verwey, Albert. Het zichtbaar geheim. I. Het Eigen Rijk / Ii. Het Rijk In De Wereld / Iii. Nieuwjaarsmorgen. Amsterdam: W. Versluys, MDCCCCV [1915]. Printed by G. J. Van Amerongen, Amersfoort. 292 pages. Volumes: 1 volume. First Edition. Printed in 500 copies. 19,5 cm. x 24 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Albert Verwey, (Amsterdam, 15 mei 1865 – Noordwijk aan Zee, 8 maart 1937) was een Nederlandse letterkundige, dichter, essayist en vertaler.
Als dichter stond hij aanvankelijk sterk onder invloed van Willem Kloos, maar allengs ontdekte hij een eigen weg — die hem overigens naar een nogal abstracte en verstandelijke poëzie leidde. Als geleerde doceerde hij van 1924 tot en met 1935 in Leiden. Verwey schreef overigens ook essays, vertaalde Dante, gaf het verzameld werk van Vondel uit in een volkseditie, en was op nog allerlei andere manieren actief in ‘de Letteren’.

25,00

In stock

General

Full TitleHet zichtbaar geheim
Sub-titleI. Het Eigen Rijk / Ii. Het Rijk In De Wereld / Iii. Nieuwjaarsmorgen
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsVerwey, Albert

Imprint

PublisherW. Versluys
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterG. J. Van Amerongen
Printing PlaceAmersfoort

Description

H x L x W19.5 x 0 x 24 cm
Pages292
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
Issue and StatePrinted in 500 copies

Info

SummaryAlbert Verwey, (Amsterdam, 15 mei 1865 – Noordwijk aan Zee, 8 maart 1937) was een Nederlandse letterkundige, dichter, essayist en vertaler. Als dichter stond hij aanvankelijk sterk onder invloed van Willem Kloos, maar allengs ontdekte hij een eigen weg -- die hem overigens naar een nogal abstracte en verstandelijke poëzie leidde. Als geleerde doceerde hij van 1924 tot en met 1935 in Leiden. Verwey schreef overigens ook essays, vertaalde Dante, gaf het verzameld werk van Vondel uit in een volkseditie, en was op nog allerlei andere manieren actief in 'de Letteren'

Identifiers

SKUSKU-1140