Het wit in het oog van de tijger
Sinakowski, Andreas

Sinakowski, Andreas. [Translated by Bussink, Gerrit]. Het wit in het oog van de tijger. Brieven aan Gerard Reve. Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 1993. 195 pages. Volumes: 1 of 1 volume. First Edition.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Sinakowski (1960) trok in 1992 de aandacht met zijn debuut “Na een lang rokend zwijgen” (a.i. 92-26-283-X), over zijn verleden als Stasi-informant in de toenmalige DDR. Een joodse en homosexuele achtergrond gaf zijn bekentenissen apart reliëf. In Nederland zorgde een tumultueus optreden bij Adriaan van Dis voor verdere roemruchtheid. Na het zien daarvan schreef Gerard Reve hem een bemoedigende brief, waaruit een correspondentie voortvloeide waarvan hier de Sinakowski-helft gebundeld is. De lengte wisselt van briefkaart tot complete novelle, maar de thematiek is minder divers: het is een vertrouwde reviaanse litanie over drank, jongens, schrijversschap en dood. Toch houdt Sinakowski zich tegenover de oude meester goed staande met een prettige eigengereidheid en een eigen toon: soms wat opgelegd stoer, ook wel eens wat obligaat rebels, maar vaak ook onverwacht wijs en fijngevoelig.

9,50

In stock

General

Full TitleHet wit in het oog van de tijger
Sub-titleBrieven aan Gerard Reve
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsSinakowski, Andreas
TranslatorsBussink, Gerrit

Imprint

PublisherNijgh & Van Ditmar
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1993

Description

Pages195
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummarySinakowski (1960) trok in 1992 de aandacht met zijn debuut "Na een lang rokend zwijgen" (a.i. 92-26-283-X), over zijn verleden als Stasi-informant in de toenmalige DDR. Een joodse en homosexuele achtergrond gaf zijn bekentenissen apart reliëf. In Nederland zorgde een tumultueus optreden bij Adriaan van Dis voor verdere roemruchtheid. Na het zien daarvan schreef Gerard Reve hem een bemoedigende brief, waaruit een correspondentie voortvloeide waarvan hier de Sinakowski-helft gebundeld is. De lengte wisselt van briefkaart tot complete novelle, maar de thematiek is minder divers: het is een vertrouwde reviaanse litanie over drank, jongens, schrijversschap en dood. Toch houdt Sinakowski zich tegenover de oude meester goed staande met een prettige eigengereidheid en een eigen toon: soms wat opgelegd stoer, ook wel eens wat obligaat rebels, maar vaak ook onverwacht wijs en fijngevoelig

Identifiers

SKUSKU-2094
ISBN 109038867549
ISBN 139789038867540