Het ware verhaal van de Kelly-bende
Carey, Peter

Carey, Peter. [Translated by Kok, Inge]. Het ware verhaal van de Kelly-bende. (Original Title: True History of the Kelly Gang). Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 2002. 430 pages. Volumes: 1 volume. Third Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Winnaar van de Booker Prize 2001
In dit boek vertelt Ned Kelly, de beroemdste struikrover van Australië, zijn levensverhaal voor zijn dochter. Het is het meeslepende relaas van een volkse rasverteller die weinig scholing heeft gehad. Dankzij zijn inlevingsvermogen, zijn gevoel voor humor en zijn gave om rake vergelijkingen te vinden, is het echter een fascinerend verslag met veel hilarische en ontroerende momenten. Een boek vol warmte, verbondenheid en trouw, waardoor je na afloop het liefst weer opnieuw begint!

RECENSIE:
Deze onlangs met de Booker Prize 2001 onderscheiden historische biografie in roman-vorm gaat over het leven van de Australische struikrover Ned Kelly, die in de jaren ’70 van de 19e eeuw roofovervallen pleegde, samen met zijn bendeleden: zijn broer Dan, Joe Byrne en Steve Hart. De gebeurtenissen spelen zich af in het noorden van de deelstaat Victoria (hoofdstad Melbourne) en de bende raakt steeds meer in conflict met de autoriteiten en de politie. Uiteindelijk wordt de bende belegerd door de politie, waarna Ned Kelly wordt gevangen genomen en naderhand wordt opgehangen. Het verhaal is gebaseerd op autobiografische geschriften van Kelly, die hij deels schreef op briefpapier van door hem beroofde banken en die aan zijn dochter zijn gericht. De schrijver heeft deze in 13 hoofdstukken verwerkt, waaraan steeds een korte inhoud van een van Kelly’s oorspronkelijke geschriften vooraf gaat. Het verhaal is in de ik-vorm, het taalgebruik is eenvoudig, direct, soms plat en bevat veel dialoog, waardoor de geschiedenis een heel authentieke indruk maakt.

12,50

In stock

General

Full TitleHet ware verhaal van de Kelly-bende
Original TitleTrue History of the Kelly Gang
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsCarey, Peter
TranslatorsKok, Inge

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year2002

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages430
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionThird Edition

Info

SummaryWinnaar van de Booker Prize 2001 In dit boek vertelt Ned Kelly, de beroemdste struikrover van Australië, zijn levensverhaal voor zijn dochter. Het is het meeslepende relaas van een volkse rasverteller die weinig scholing heeft gehad. Dankzij zijn inlevingsvermogen, zijn gevoel voor humor en zijn gave om rake vergelijkingen te vinden, is het echter een fascinerend verslag met veel hilarische en ontroerende momenten. Een boek vol warmte, verbondenheid en trouw, waardoor je na afloop het liefst weer opnieuw begint! RECENSIE: Deze onlangs met de Booker Prize 2001 onderscheiden historische biografie in roman-vorm gaat over het leven van de Australische struikrover Ned Kelly, die in de jaren '70 van de 19e eeuw roofovervallen pleegde, samen met zijn bendeleden: zijn broer Dan, Joe Byrne en Steve Hart. De gebeurtenissen spelen zich af in het noorden van de deelstaat Victoria (hoofdstad Melbourne) en de bende raakt steeds meer in conflict met de autoriteiten en de politie. Uiteindelijk wordt de bende belegerd door de politie, waarna Ned Kelly wordt gevangen genomen en naderhand wordt opgehangen. Het verhaal is gebaseerd op autobiografische geschriften van Kelly, die hij deels schreef op briefpapier van door hem beroofde banken en die aan zijn dochter zijn gericht. De schrijver heeft deze in 13 hoofdstukken verwerkt, waaraan steeds een korte inhoud van een van Kelly's oorspronkelijke geschriften vooraf gaat. Het verhaal is in de ik-vorm, het taalgebruik is eenvoudig, direct, soms plat en bevat veel dialoog, waardoor de geschiedenis een heel authentieke indruk maakt

Identifiers

SKUSKU-2710
ISBN 109045007649
ISBN 139789045007649