Het volk van mijn poesta
Illyes, Gyulla

Illyes, Gyulla. [Translated by Sivirsky, Antal]. Het volk van mijn poesta. Het bewogen epos van het Hongaarse Landleven. Amsterdam: Meulenhoff, 1988. 272 pages. Volumes: 1 volume. Series: Meulenhoff Pocket Editie. Second Edition. 12 cm. x 19 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Dit boek vormt een van de hoogtepunten van de moderne Hongaarse literatuur. Gyula Illyes (1902-1983), die behoorde tot de linkse ‘populisten’, schildert het leven van de kleine boeren en landarbeiders op de grote feodale landgoederen voor en na de Eerste Wereldoorlog. Machtsmisbruik tegenover deze rechteloze groepen was aan de orde van de dag. Hoewel de sociale problematiek centraal staat, weet Illyes bovendien op meesterlijke wijze de sfeer te tekenen van het leven op de poesta. Het werk van Illyes, een van de klassieke Hongaarse schrijvers, is gekenmerkt door een eenvoudige, levendige stijl en een grote sociale bewogenheid. ‘Het volk van mijn poesta’ verscheen in het Hongaars reeds in 1936 en werd in vele talen vertaald. Illyes schreef ook een biografie over de Hongaarse vrijheidsheld Petofi.

12,50

In stock

General

Full TitleHet volk van mijn poesta
Sub-titleHet bewogen epos van het Hongaarse Landleven
SeriesMeulenhoff Pocket Editie
LanguageDutch
Original LanguageHungarian

Creators

AuthorsIllyes, Gyulla
TranslatorsSivirsky, Antal

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1988

Description

H x L x W12 x 0 x 19 cm
Pages272
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryDit boek vormt een van de hoogtepunten van de moderne Hongaarse literatuur. Gyula Illyes (1902-1983), die behoorde tot de linkse 'populisten', schildert het leven van de kleine boeren en landarbeiders op de grote feodale landgoederen voor en na de Eerste Wereldoorlog. Machtsmisbruik tegenover deze rechteloze groepen was aan de orde van de dag. Hoewel de sociale problematiek centraal staat, weet Illyes bovendien op meesterlijke wijze de sfeer te tekenen van het leven op de poesta. Het werk van Illyes, een van de klassieke Hongaarse schrijvers, is gekenmerkt door een eenvoudige, levendige stijl en een grote sociale bewogenheid. 'Het volk van mijn poesta' verscheen in het Hongaars reeds in 1936 en werd in vele talen vertaald. Illyes schreef ook een biografie over de Hongaarse vrijheidsheld Petofi

Identifiers

SKUSKU-2855
ISBN 109029039426
ISBN 139789029039420