Het Vijfde Plan
Davies, Robertson

Davies, Robertson. [Translated by Syrier, Paul]. Het Vijfde Plan. (Original Title: Fifth Business). Amsterdam: Contact, 1987. 283 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een kloeke roman verdeeld in zes hoofdstukken met als hoofdpersoon Dunstan Ramsay, die terugziet op zijn veelbewogen leven. Hij voelt zich ten onrechte schuldig aan de vroege bevalling van Mevrouw Dempster, een domineese, licht in het hoofd, waanzinnig of heilig. Deze wordt getroffen door de sneeuwbal van zijn schoolvriend, die voor de auteur bestemd was. De te vroeg geboren Paul wordt min of meer zijn zorgenkind, leert goochelen van hem. Ramsay maakt de Eerste Wereldoorlog mee als Canadees sergeant aan het Belgische front te Passchendaele, verovert een Duits mitrailleurnest, raakt gewond en wordt onderscheiden met het Victoria-kruis. Wordt leraar en onder-directeur, en schrijver van heiligenlevens. Als presbyteriaan al een heel avontuur. Tal van schoolvrienden en latere mensen kruisen zijn levenspad. Een goed geschreven en onderhoudende roman, zeker de eerste tweehonderd pagina’s; goed uit het Engels vertaald.

8,00

In stock

General

Full TitleHet Vijfde Plan
Original TitleFifth Business
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsDavies, Robertson
TranslatorsSyrier, Paul

Imprint

PublisherContact
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1987

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages283
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryEen kloeke roman verdeeld in zes hoofdstukken met als hoofdpersoon Dunstan Ramsay, die terugziet op zijn veelbewogen leven. Hij voelt zich ten onrechte schuldig aan de vroege bevalling van Mevrouw Dempster, een domineese, licht in het hoofd, waanzinnig of heilig. Deze wordt getroffen door de sneeuwbal van zijn schoolvriend, die voor de auteur bestemd was. De te vroeg geboren Paul wordt min of meer zijn zorgenkind, leert goochelen van hem. Ramsay maakt de Eerste Wereldoorlog mee als Canadees sergeant aan het Belgische front te Passchendaele, verovert een Duits mitrailleurnest, raakt gewond en wordt onderscheiden met het Victoria-kruis. Wordt leraar en onder-directeur, en schrijver van heiligenlevens. Als presbyteriaan al een heel avontuur. Tal van schoolvrienden en latere mensen kruisen zijn levenspad. Een goed geschreven en onderhoudende roman, zeker de eerste tweehonderd pagina's; goed uit het Engels vertaald

Identifiers

SKUSKU-2802
ISBN 109025465587
ISBN 139789025465582