Het verstoorde leven
Hillesum, Etty

Hillesum, Etty. Het verstoorde leven. Dagboek van Etty Hillesum, 1941-1943. Ingeleid door J. G. Gaarlandt. Bussum: De Haan, 1983. 197 pages. Volumes: 1 volume. 13th Edition. 14,7 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In het holst van de oorlog schrijft de 27-jarige joodse Etty Hillesum haar overrompelende dagboeken. Zij legt vast wat er in die jaren met de joden in Nederland is gebeurd, maar meer nog hoe zij dat innerlijk heeft verwerkt. Tot aan haar deportatie naar Polen, waar ze in 1943 stierf, gaat ze daarmee door. Etty is literair begaafd, sensueel en spiritueel. De hevigheid waarmee zij leefde, haar volstrekte eerlijkheid en onbevangenheid, haar intelligentie en haar humor zijn hartveroverend. Zij bevecht de machten die op haar ondergang uit zijn met een onverzettelijk geloof in mensen. Etty’s dagboek is een unieke innerlijke reis en haar stem wordt door telkens nieuwe generaties over de hele wereld ontdekt.

RECENSIE:
Een intelligente en gevoelige joodse vrouw van 27 begint in 1941 met serieus zelfonderzoek om klaarheid in zichzelf te vinden en haar religieuze gevoelens vorm te geven. Ze doet hiervan, tot haar deportatie naar Westerbork, verslag in haar dagboek dat ze als haar gesprekspartner beschouwt, tegen de achtergrond van een toenemende isolatie van de joden. Etty Hillesum (1914-1943) was bijzonder begaafd. De absolute eerlijkheid, de rake analyses, de liefde voor de medemens in al zijn/haar zwakheden en de uitstekende stijl maken van dit boek een uniek document. Het dagboek is niet enkel persoonlijk, maar stijgt hier bovenuit, en krijgt een algemene zeggingswaarde die vooral vrouwen van Etty’s leeftijd zal aangrijpen. Met enkele zwart-witte foto’s.

7,00

In stock

General

Full TitleHet verstoorde leven
Sub-titleDagboek van Etty Hillesum, 1941-1943. Ingeleid door J. G. Gaarlandt
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHillesum, Etty

Imprint

PublisherDe Haan
Publishing PlaceBussum
Release Year1983

Description

H x L x W14.7 x 0 x 21 cm
Pages197
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

Edition13th Edition

Info

SummaryIn het holst van de oorlog schrijft de 27-jarige joodse Etty Hillesum haar overrompelende dagboeken. Zij legt vast wat er in die jaren met de joden in Nederland is gebeurd, maar meer nog hoe zij dat innerlijk heeft verwerkt. Tot aan haar deportatie naar Polen, waar ze in 1943 stierf, gaat ze daarmee door. Etty is literair begaafd, sensueel en spiritueel. De hevigheid waarmee zij leefde, haar volstrekte eerlijkheid en onbevangenheid, haar intelligentie en haar humor zijn hartveroverend. Zij bevecht de machten die op haar ondergang uit zijn met een onverzettelijk geloof in mensen. Etty's dagboek is een unieke innerlijke reis en haar stem wordt door telkens nieuwe generaties over de hele wereld ontdekt. RECENSIE: Een intelligente en gevoelige joodse vrouw van 27 begint in 1941 met serieus zelfonderzoek om klaarheid in zichzelf te vinden en haar religieuze gevoelens vorm te geven. Ze doet hiervan, tot haar deportatie naar Westerbork, verslag in haar dagboek dat ze als haar gesprekspartner beschouwt, tegen de achtergrond van een toenemende isolatie van de joden. Etty Hillesum (1914-1943) was bijzonder begaafd. De absolute eerlijkheid, de rake analyses, de liefde voor de medemens in al zijn/haar zwakheden en de uitstekende stijl maken van dit boek een uniek document. Het dagboek is niet enkel persoonlijk, maar stijgt hier bovenuit, en krijgt een algemene zeggingswaarde die vooral vrouwen van Etty's leeftijd zal aangrijpen. Met enkele zwart-witte foto's

Identifiers

SKUSKU-7951
ISBN 109022835723