Het verhaal van mijn zoon
Gordimer, Nadine

Gordimer, Nadine. [Translated by ten Holt, Heleen]. Het verhaal van mijn zoon. (Original Title: My Son’s Story). Amsterdam: Bert Bakker, 1992. 237 pages. Volumes: 1 volume. Sixth Edition. 13,7 cm. x 21,3 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een zwart Zuid-Afrikaans onderwijzersgezin, Sonny, Aila en hun 2 kinderen, besteedt veel tijd aan werken voor de zwarte gemeenschap waarin zij wonen. Sonny raakt betrokken bij een vreedzame demonstratie tegen het blanke bewind, wordt gearresteerd en verliest zijn baan. Hij zet zich nu volledig voor de Verzetsbeweging in. Hij vervreemdt van zijn gezin; zijn gesprekspartner en minnares is een blanke sociaal werkster. De zoon ontdekt deze verhouding maar zwijgt om zijn moeder te beschermen. De dochter sluit zich aan bij de militante vleugel van het verzet. Aila, ogenschijnlijk de enige die alles bij het oude probeert te houden blijkt aktief betrokken bij de strijd en ontvlucht het land, evenals haar dochter. De zoon registreert en tracht te begrijpen. Een indrukwekkend en aangrijpend verhaal met uitstekende karaktertekening. De gevolgen van de strijd tegen de apartheid voor een gewoon gezin, worden hierin overduidelijk. Boeiend en zeer aanbevolen. Omslag: Vier uit gekleurd materiaal geknipte figuren tegen een rode achtergrond.

7,00

In stock

General

Full TitleHet verhaal van mijn zoon
Original TitleMy Son's Story
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsGordimer, Nadine
Translatorsten Holt, Heleen

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1992

Description

H x L x W13.7 x 0 x 21.3 cm
Pages237
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionSixth Edition

Info

SummaryEen zwart Zuid-Afrikaans onderwijzersgezin, Sonny, Aila en hun 2 kinderen, besteedt veel tijd aan werken voor de zwarte gemeenschap waarin zij wonen. Sonny raakt betrokken bij een vreedzame demonstratie tegen het blanke bewind, wordt gearresteerd en verliest zijn baan. Hij zet zich nu volledig voor de Verzetsbeweging in. Hij vervreemdt van zijn gezin; zijn gesprekspartner en minnares is een blanke sociaal werkster. De zoon ontdekt deze verhouding maar zwijgt om zijn moeder te beschermen. De dochter sluit zich aan bij de militante vleugel van het verzet. Aila, ogenschijnlijk de enige die alles bij het oude probeert te houden blijkt aktief betrokken bij de strijd en ontvlucht het land, evenals haar dochter. De zoon registreert en tracht te begrijpen. Een indrukwekkend en aangrijpend verhaal met uitstekende karaktertekening. De gevolgen van de strijd tegen de apartheid voor een gewoon gezin, worden hierin overduidelijk. Boeiend en zeer aanbevolen. Omslag: Vier uit gekleurd materiaal geknipte figuren tegen een rode achtergrond

Identifiers

SKUSKU-2715
ISBN 109035110072
ISBN 139789035110076