Het utopia van Darcy
Weldon, Fay

Weldon, Fay. [Translated by Veldhuizen, Dorien]. Het utopia van Darcy. (Original Title: Darcy’s Utopia). Amsterdam: Bert Bakker, 1990. 262 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,8 cm. x 21,4 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Julian Darcy, die samen met zijn vrouw Eleanor een nieuw Utopia heeft bedacht, zit na het Schandaal van Dolle Zondag in de gevangenis. Eleanor Darcy, geboren als Apricot Ellis, laat zich ondertussen interviewen door Valerie Jones van het vrouwenblad Aura over haar leven, en door de economisch journalist Hugo Vansitart over haar ideeën. Valerie en Hugo, beiden getrouwd, leren elkaar bij een prijsuitreiking kennen en beleven een hartstochtelijke liefde, die zich afspeelt in de Holiday Inn waar ze zich teruggetrokken hebben. Zoals gewoonlijk lopen bij Fay Weldon het alledaagse en het filosofische door elkaar. Terwijl serieuze en hilarische gebeurtenissen elkaar in een razend tempo afwisselen, maken de personages ieder hun eigen onvoorspelbare ontwikkeling door.

RECENSIE:
Julian Darcy is de rector-magnificus van een bekende Engelse universiteit. Samen met zijn ambitieuze vrouw Eleanor heeft hij een nieuwe samenleving bedacht, waar geld onbelangrijk zou zijn. Om de recessie tegen te gaan, laat hij op Dolle Zondag de geldautomaten spontaan bankbiljetten braken. Voor deze daad komt Julian in de gevangenis. Eleanor Darcy laat zich interviewen door Valerie Jones voor een vrouwenblad over haar privé-leven, en door de economisch journalist Hugo Vansittart over haar filosofische ideeën. Eleanor is geboren als Apricot Ellis, een onecht kind uit een pover milieu. Om van huis weg te komen trouwt ze de idealist Bernard Parkin. Door hem komt ze in linkse universitaire kringen. Haar kinderloze huwelijk is een en al verveling. Ze intrigeert tegen haar man en oude vriendinnen. Komt het werkelijk door zwarte magie dat Bernard zo totaal mislukt? Onderhoudende geëngageerde roman.

7,50

In stock

General

Full TitleHet utopia van Darcy
Original TitleDarcy's Utopia
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWeldon, Fay
TranslatorsVeldhuizen, Dorien

Imprint

PublisherBert Bakker
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1990

Description

H x L x W13.8 x 0 x 21.4 cm
Pages262
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryJulian Darcy, die samen met zijn vrouw Eleanor een nieuw Utopia heeft bedacht, zit na het Schandaal van Dolle Zondag in de gevangenis. Eleanor Darcy, geboren als Apricot Ellis, laat zich ondertussen interviewen door Valerie Jones van het vrouwenblad Aura over haar leven, en door de economisch journalist Hugo Vansitart over haar ideeën. Valerie en Hugo, beiden getrouwd, leren elkaar bij een prijsuitreiking kennen en beleven een hartstochtelijke liefde, die zich afspeelt in de Holiday Inn waar ze zich teruggetrokken hebben. Zoals gewoonlijk lopen bij Fay Weldon het alledaagse en het filosofische door elkaar. Terwijl serieuze en hilarische gebeurtenissen elkaar in een razend tempo afwisselen, maken de personages ieder hun eigen onvoorspelbare ontwikkeling door. RECENSIE: Julian Darcy is de rector-magnificus van een bekende Engelse universiteit. Samen met zijn ambitieuze vrouw Eleanor heeft hij een nieuwe samenleving bedacht, waar geld onbelangrijk zou zijn. Om de recessie tegen te gaan, laat hij op Dolle Zondag de geldautomaten spontaan bankbiljetten braken. Voor deze daad komt Julian in de gevangenis. Eleanor Darcy laat zich interviewen door Valerie Jones voor een vrouwenblad over haar privé-leven, en door de economisch journalist Hugo Vansittart over haar filosofische ideeën. Eleanor is geboren als Apricot Ellis, een onecht kind uit een pover milieu. Om van huis weg te komen trouwt ze de idealist Bernard Parkin. Door hem komt ze in linkse universitaire kringen. Haar kinderloze huwelijk is een en al verveling. Ze intrigeert tegen haar man en oude vriendinnen. Komt het werkelijk door zwarte magie dat Bernard zo totaal mislukt? Onderhoudende geëngageerde roman

Identifiers

SKUSKU-4063
ISBN 109035109821
ISBN 139789035109827