Out of stock

Het Strand van Oostende
Harpman, Jacqueline

Harpman, Jacqueline. [Translated by Noorman, Jelle – Gratama, Eef]. Het Strand van Oostende. Bussum – Antwerpen: Thoth / Epo, 1998. 318 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
‘Zodra ik hem zag, wist ik dat Léopold Wiesbeck de mijne zou worden. Ik was elf jaar, hij vijfentwintig.’
Jong als ze is, wordt Émilienne hartstochtelijk verliefd. Met meedogenloze passie doorbreekt ze de normen en waarden van het Brusselse milieu waarin ze leeft.

Deze roman handelt over de hartstocht van de liefde. De hoofdpersoon Emilienne Barthus raakt op elfjarige leeftijd zo onder de indruk van de 25-jarige aankomende schilder Leopold Wiesbeeck, dat zij zich van het ene op het andere ogenblik een vrouw voelt met duizend jaar ervaring. Als kind en middelbare scholiere zoekt zij voortdurend zijn gezelschap in het schildersatelier. Zij beseft dat hoewel hun relatie groeit, zijn huwelijk een voortdurend beletsel zal vormen. Hun onderlinge band weerhoudt haar evenmin te trouwen en een kind te krijgen. Van haar eerste liefde blijft zij overtuigd en zij staat Leopold in zijn sterven bij. De schrijfster schetst bovendien een indringend beeld van de Brusselse ‘beau monde’ en van de Ukkelse bourgeoisie rond en na de Tweede Wereldoorlog. De auteur heeft de verleiding een drakerige liefdesroman te schrijven glansrijk doorstaan. Het is een uitvoerige roman geworden met een groot psychologisch invoelingsvermogen. De vertaling is fraai..

7,50

Out of stock

General

Full TitleHet Strand van Oostende
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsHarpman, Jacqueline
TranslatorsNoorman, Jelle - Gratama, Eef

Imprint

PublisherThoth / Epo
Publishing PlaceBussum - Antwerpen
Release Year1998

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages318
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

Summary'Zodra ik hem zag, wist ik dat Léopold Wiesbeck de mijne zou worden. Ik was elf jaar, hij vijfentwintig.' Jong als ze is, wordt Émilienne hartstochtelijk verliefd. Met meedogenloze passie doorbreekt ze de normen en waarden van het Brusselse milieu waarin ze leeft. Deze roman handelt over de hartstocht van de liefde. De hoofdpersoon Emilienne Barthus raakt op elfjarige leeftijd zo onder de indruk van de 25-jarige aankomende schilder Leopold Wiesbeeck, dat zij zich van het ene op het andere ogenblik een vrouw voelt met duizend jaar ervaring. Als kind en middelbare scholiere zoekt zij voortdurend zijn gezelschap in het schildersatelier. Zij beseft dat hoewel hun relatie groeit, zijn huwelijk een voortdurend beletsel zal vormen. Hun onderlinge band weerhoudt haar evenmin te trouwen en een kind te krijgen. Van haar eerste liefde blijft zij overtuigd en zij staat Leopold in zijn sterven bij. De schrijfster schetst bovendien een indringend beeld van de Brusselse 'beau monde' en van de Ukkelse bourgeoisie rond en na de Tweede Wereldoorlog. De auteur heeft de verleiding een drakerige liefdesroman te schrijven glansrijk doorstaan. Het is een uitvoerige roman geworden met een groot psychologisch invoelingsvermogen. De vertaling is fraai.

Identifiers

SKUSKU-2357
ISBN 109068680552
ISBN 139064451044