Het springtij
Gevers, Marie

Gevers, Marie. [Translated by Leynen, Hubert]. Het springtij. (Original Title: La grande marée). Gent: Snoeck Ducaju en Zoon, [1943]. 223 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. Dit is de niet-gedateerde uitgave tijdens de (oorlogs)periode gedrukt door “SOBELI” N.V. 22-25 Kogelstraat Brussel / E.-J. Havet, 19, Jupiterlaan Vorst-Brussel Toelating nr 2982.. 13,2 cm. x 19 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover. Illustrations: De illustratie op de kaft van het  boek is van O. Bonnevalle.

SUMMARY:
Marie Gevers (voluit Maria Theresia Carolina Fanny Gevers) (Edegem, 30 december 1883 – aldaar, 9 maart 1975) was een Vlaamse schrijfster die in het Frans publiceerde, net als Emile Verhaeren, die haar tot schrijven aanzette.
Op 9 april 1938 werd Gevers lid van de Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique. Zij was de eerste vrouw die hierin werd opgenomen.
Haar werken zijn vaak autobiografisch en licht filosofisch geïnspireerd. Ze beschreef nauwgezet en gevoelig het plattelandsleven in Vlaanderen, vooral de Scheldestreek. Ze wordt dan ook vooral beschouwd als een schrijfster van heimatliteratuur. Op een soms tedere en nostalgische manier verhaalde ze het dagelijks leven in het kasteel Mussenborg, waar ze woonde, alsook het landelijk leven in het begin van de 20e eeuw..

5,00

In stock

General

Full TitleHet springtij
Original TitleLa grande marée
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsGevers, Marie
TranslatorsLeynen, Hubert

Imprint

PublisherSnoeck Ducaju en Zoon
Publishing PlaceGent

Description

H x L x W13.2 x 0 x 19 cm
Pages223
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition
CommentsDit is de niet-gedateerde uitgave tijdens de (oorlogs)periode gedrukt door “SOBELI” N.V. 22-25 Kogelstraat Brussel / E.-J. Havet, 19, Jupiterlaan Vorst-Brussel Toelating nr 2982.

Info

IllustrationsDe illustratie op de kaft van het  boek is van O. Bonnevalle
SummaryMarie Gevers (voluit Maria Theresia Carolina Fanny Gevers) (Edegem, 30 december 1883 – aldaar, 9 maart 1975) was een Vlaamse schrijfster die in het Frans publiceerde, net als Emile Verhaeren, die haar tot schrijven aanzette. Op 9 april 1938 werd Gevers lid van de Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique. Zij was de eerste vrouw die hierin werd opgenomen. Haar werken zijn vaak autobiografisch en licht filosofisch geïnspireerd. Ze beschreef nauwgezet en gevoelig het plattelandsleven in Vlaanderen, vooral de Scheldestreek. Ze wordt dan ook vooral beschouwd als een schrijfster van heimatliteratuur. Op een soms tedere en nostalgische manier verhaalde ze het dagelijks leven in het kasteel Mussenborg, waar ze woonde, alsook het landelijk leven in het begin van de 20e eeuw.

Identifiers

SKUSKU-2729