Het smarán
Raes, Hugo

Raes, Hugo. Het smarán. Amsterdam: De Bezige Bij, 1973. Printed by Mouton & Co., Den Haag. 339 pages. Volumes: 1 volume. Series: Literaire Reuzenpocket. First Edition. Literaire Reuzenpocket 411. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een dubbelroman: demonisch fresco van historische gruwelen, verweven met het verhaal van een hedendaags schrijversleven.
Hoofdpersoon het Het smarán, is een historicus en auteur die ooggetuigeverslagen schrijft van historische gebeurtenissen – als een tijdgenoot, een rechtstreeks betrokkene. Historisch materiaal en persoonlijke belevenissen wisselen elkaar af en vermengen zich met elkaar. Het wordt duidelijk dat de auteur getuigenissen formuleert, niet alleen van historische gebeurtenissen, maar ook van zijn eigen tijd. Hij is een getuige in dubbele betekenis: als een mens die leeft in onze tijd, en als een auteur die de historie interpreteert en tot leven brengt.

10,00

In stock

General

Full TitleHet smarán
SeriesLiteraire Reuzenpocket
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsRaes, Hugo

Imprint

PublisherDe Bezige Bij
Publishing PlaceAmsterdam
PrinterMouton & Co.
Printing PlaceDen Haag
Release Year1973

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages339
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsLiteraire Reuzenpocket 411

Info

SummaryEen dubbelroman: demonisch fresco van historische gruwelen, verweven met het verhaal van een hedendaags schrijversleven. Hoofdpersoon het Het smarán, is een historicus en auteur die ooggetuigeverslagen schrijft van historische gebeurtenissen - als een tijdgenoot, een rechtstreeks betrokkene. Historisch materiaal en persoonlijke belevenissen wisselen elkaar af en vermengen zich met elkaar. Het wordt duidelijk dat de auteur getuigenissen formuleert, niet alleen van historische gebeurtenissen, maar ook van zijn eigen tijd. Hij is een getuige in dubbele betekenis: als een mens die leeft in onze tijd, en als een auteur die de historie interpreteert en tot leven brengt

Identifiers

SKUSKU-7935
ISBN 109023404114
ISBN 139789023404118