Het rijk der lichten
Young-Ha, Kim

Young-Ha, Kim. [Translated by Breuker, Remco – van Gardingen, Imke]. Het rijk der lichten. Amsterdam: Anthos, 2006. 324 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,7 cm. x 21,5 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De Noord-Koreaanse spion Kim Giyoung lijkt door zijn regering simpelweg vergeten te zijn– al twintig jaar lang. Inmiddels heeft hij een heel nieuw bestaan opgebouwd in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul: hij is getrouwd, heeft een dochter en een baan in de filmindustrie. Heineken, Quentin Tarantino en sushi zijn niet meer uit zijn leven weg te denken. Dan ontvangt hij onverwacht een e-mail,waarin hij gesommeerd wordt binnen vierentwintig uur terug te keren naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Giyoung weet dat veel teruggekeerde spionnen worden geëxecuteerd. Door de oproep te negeren,brengt hij zijn leven echter evengoed in gevaar; hij staat voor de zwaarste beslissing uit zijn leven terwijl de uren verstrijken.

RECENSIE:
Dit is na ‘Ik heb het recht mezelf te vernietigen’ de tweede roman van de Koreaanse schrijver (1968) die in het Nederlands is vertaald. De gezapige veertiger Kiyong, die op zijn 21e als spion van Noord- naar Zuid-Korea werd gestuurd, leidt al jaren een volstrekt geassimileerd undercoverleventje met vrouw en kind, als hij tot zijn schrik wordt teruggeroepen. Kiyong waande zich een ‘vergeten spion’, die enkel informatie diende te vergaren over het gewone leven in het kapitalistische Seoul, bedoeld voor het opleiden van nieuwe spionnen in het communistische Pyongyang. Nu begint hij zich af te vragen wat er eigenlijk ooit echt is geweest aan zijn leven. In de laatste 24 uur die hij krijgt om zijn koffers te pakken, trekt dat leven aan zijn ogen voorbij. Flashbacks, laatste gesprekken en onverwachte ontmaskeringen tonen niet alleen zijn eigen identiteitscrisis, maar ook die van zijn opgedeelde land. Een eigentijdse, meer beklemmende aanvulling op ‘Mijnheer Han’, de klassieke roman over de Koreaanse opdeling van Hwang Sok-yong.

7,50

In stock

General

Full TitleHet rijk der lichten
LanguageDutch
Original LanguageKorean

Creators

AuthorsYoung-Ha, Kim
TranslatorsBreuker, Remco - van Gardingen, Imke

Imprint

PublisherAnthos
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year2006

Description

H x L x W13.7 x 0 x 21.5 cm
Pages324
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe Noord-Koreaanse spion Kim Giyoung lijkt door zijn regering simpelweg vergeten te zijn– al twintig jaar lang. Inmiddels heeft hij een heel nieuw bestaan opgebouwd in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul: hij is getrouwd, heeft een dochter en een baan in de filmindustrie. Heineken, Quentin Tarantino en sushi zijn niet meer uit zijn leven weg te denken. Dan ontvangt hij onverwacht een e-mail,waarin hij gesommeerd wordt binnen vierentwintig uur terug te keren naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Giyoung weet dat veel teruggekeerde spionnen worden geëxecuteerd. Door de oproep te negeren,brengt hij zijn leven echter evengoed in gevaar; hij staat voor de zwaarste beslissing uit zijn leven terwijl de uren verstrijken. RECENSIE: Dit is na 'Ik heb het recht mezelf te vernietigen' de tweede roman van de Koreaanse schrijver (1968) die in het Nederlands is vertaald. De gezapige veertiger Kiyong, die op zijn 21e als spion van Noord- naar Zuid-Korea werd gestuurd, leidt al jaren een volstrekt geassimileerd undercoverleventje met vrouw en kind, als hij tot zijn schrik wordt teruggeroepen. Kiyong waande zich een 'vergeten spion', die enkel informatie diende te vergaren over het gewone leven in het kapitalistische Seoul, bedoeld voor het opleiden van nieuwe spionnen in het communistische Pyongyang. Nu begint hij zich af te vragen wat er eigenlijk ooit echt is geweest aan zijn leven. In de laatste 24 uur die hij krijgt om zijn koffers te pakken, trekt dat leven aan zijn ogen voorbij. Flashbacks, laatste gesprekken en onverwachte ontmaskeringen tonen niet alleen zijn eigen identiteitscrisis, maar ook die van zijn opgedeelde land. Een eigentijdse, meer beklemmende aanvulling op 'Mijnheer Han', de klassieke roman over de Koreaanse opdeling van Hwang Sok-yong

Identifiers

SKUSKU-2829
ISBN 139789041413338