Het portret van Dorian Gray
Wilde, Oscar

Wilde, Oscar. [Translated by d’Exsteyl, Roger]. Het portret van Dorian Gray. (Original Title: The Portrait of Dorian Gray). Kapellen: Walter Beckers, [?]. 229 pages. Volumes: 1 volume. Series: Europa-Reeks. [Edition Unknown]. 14,5 cm. x 22 cm.
Condition: Fine. Faux Leather.

SUMMARY:
Dorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder en maakt een perfect portret van hem. Het is zo perfect dat hij het niet wil tentoonstellen (het zou te veel van hemzelf weggeven), en hij geeft het aan Dorian. Dorian wenst dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden.
Dorian wordt verliefd op een actrice, Sibyl Vane, en gaat naar een aantal van haar toneeluitvoeringen. Hij vraagt haar ten huwelijk maar nadat ze door haar drukkende liefde voor hem een avond slecht geacteerd heeft, wijst hij haar af…
The Picture of Dorian Gray is de enige gepubliceerde roman van Oscar Wilde, en voor het eerst uitgebracht in Engeland in 1890. Het boek verscheen in 1893 als Het portret van Dorian Gray in een Nederlandse vertaling van Elisabeth Couperus-Baud. Haar echtgenoot Louis Couperus had het boek rechtstreeks van Oscar Wilde ontvangen, en zij was er diep van onder de indruk.

12,50

In stock

General

Full TitleHet portret van Dorian Gray
Original TitleThe Portrait of Dorian Gray
SeriesEuropa-Reeks
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWilde, Oscar
Translatorsd'Exsteyl, Roger

Imprint

PublisherWalter Beckers
Publishing PlaceKapellen

Description

H x L x W14.5 x 0 x 22 cm
Pages229
Volumes1 volume
Cover FormatFaux Leather
ConditionFine

Editorial

Edition[Edition Unknown]

Info

SummaryDorian Gray is een knappe, naïeve jongeman die in Engeland woont. Een vriend van hem, Basil Hallward, is schilder en maakt een perfect portret van hem. Het is zo perfect dat hij het niet wil tentoonstellen (het zou te veel van hemzelf weggeven), en hij geeft het aan Dorian. Dorian wenst dat hij altijd zo knap zou blijven, en dat het schilderij in zijn plaats ouder zou worden. Dorian wordt verliefd op een actrice, Sibyl Vane, en gaat naar een aantal van haar toneeluitvoeringen. Hij vraagt haar ten huwelijk maar nadat ze door haar drukkende liefde voor hem een avond slecht geacteerd heeft, wijst hij haar af... The Picture of Dorian Gray is de enige gepubliceerde roman van Oscar Wilde, en voor het eerst uitgebracht in Engeland in 1890. Het boek verscheen in 1893 als Het portret van Dorian Gray in een Nederlandse vertaling van Elisabeth Couperus-Baud. Haar echtgenoot Louis Couperus had het boek rechtstreeks van Oscar Wilde ontvangen, en zij was er diep van onder de indruk

Identifiers

SKUSKU-0731