Het onopgemaakte bed
Sagan, Francoise

Sagan, Francoise. [Translated by Minier, Marianne]. Het onopgemaakte bed. (Original Title: Le lit défait). Amsterdam / Brussel: Elsevier, MCMLXXVII [1977]. 224 pages. Volumes: 1 volume. [Edition unknown].
Softcover.

SUMMARY:
Deze opzienbarende liefdesroman van Françoise Sagan speelt zich geheel af in de theater- en filmwereld. Hoofdpersonen zijn Béatrice Valmont, een beeldschone film- en blijspelactrice, en Edouard Maligrasse, auteur van ‘moeilijke’, door critici en snobs zeer geslaagd geachte toneelstukken. Béatrice heeft in het verleden met de toen nog volledig onbekende en bovendien zeer schuchtere Edouard een korte verhouding gehad. De seksueel totaal onervaren Edouard zag toen echter geen kans de temperamentvolle, veeleisende Béatrice aan zich te binden.

Zij liet hem in de steek voor de wat oudere, erudiete schouwburgdirecteur Jolyet. Béatrice – met de onschuld die het kenmerk is van de door en door verdorvenen – beseft niet hoe Edouard onder deze scheiding moet hebben geleden. Bij een hernieuwde ontmoeting verleent zij hem dan ook onbekommerd opnieuw gastvrijheid in haar veelvuldig beslapen bed, hetgeen haar er overigens niet van weerhoudt Edouard tussen de bedrijven door ontrouw te zijn. Edouard, inmiddels een ervaren minnaar, vergeeft Béatrice in zijn grenzeloze verliefdheid al haar slippertjes en op den duur bestendigt zich hun verhouding. Tot de dag waarop Béatrice zich begint af te vragen of haar liefde voor Edouard niet even groot is als de zijne voor haar …

RECENSIE:
Een groot schrijver van modern toneel, maar onhandig en verlegen in het dagelijks leven wordt nadat hun verhouding 5 jaar verbroken is geweest weer in genade aangenomen door de vrouw van wie hij steeds bezeten is geweest, een mannenverslindende actrice in toneelstukken voor massaconsumptie. Langzamerhand verdiept zich hun relatie, wordt duurzaam. Wel moet Edouard op gezette tijden haar ontrouw aanvaarden wat hij ook kan omdat dit wezenlijk bij haar en bij hun verbintenis past. De schrijfster analyseert, expliceert en filosofeert over de gedragingen van haar hoofdfiguren. Dit geeft haar boek meer diepgang dan veel eerder verschenen romans, ook al is het milieu, de lege society weer favoriet..

7,00

In stock

General

Full TitleHet onopgemaakte bed
Original TitleLe lit défait
LanguageDutch
Original LanguageFrench

Creators

AuthorsSagan, Francoise
TranslatorsMinier, Marianne

Imprint

PublisherElsevier
Publishing PlaceAmsterdam / Brussel

Description

Pages224
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover

Info

SummaryDeze opzienbarende liefdesroman van Françoise Sagan speelt zich geheel af in de theater- en filmwereld. Hoofdpersonen zijn Béatrice Valmont, een beeldschone film- en blijspelactrice, en Edouard Maligrasse, auteur van ‘moeilijke’, door critici en snobs zeer geslaagd geachte toneelstukken. Béatrice heeft in het verleden met de toen nog volledig onbekende en bovendien zeer schuchtere Edouard een korte verhouding gehad. De seksueel totaal onervaren Edouard zag toen echter geen kans de temperamentvolle, veeleisende Béatrice aan zich te binden. Zij liet hem in de steek voor de wat oudere, erudiete schouwburgdirecteur Jolyet. Béatrice - met de onschuld die het kenmerk is van de door en door verdorvenen - beseft niet hoe Edouard onder deze scheiding moet hebben geleden. Bij een hernieuwde ontmoeting verleent zij hem dan ook onbekommerd opnieuw gastvrijheid in haar veelvuldig beslapen bed, hetgeen haar er overigens niet van weerhoudt Edouard tussen de bedrijven door ontrouw te zijn. Edouard, inmiddels een ervaren minnaar, vergeeft Béatrice in zijn grenzeloze verliefdheid al haar slippertjes en op den duur bestendigt zich hun verhouding. Tot de dag waarop Béatrice zich begint af te vragen of haar liefde voor Edouard niet even groot is als de zijne voor haar ... RECENSIE: Een groot schrijver van modern toneel, maar onhandig en verlegen in het dagelijks leven wordt nadat hun verhouding 5 jaar verbroken is geweest weer in genade aangenomen door de vrouw van wie hij steeds bezeten is geweest, een mannenverslindende actrice in toneelstukken voor massaconsumptie. Langzamerhand verdiept zich hun relatie, wordt duurzaam. Wel moet Edouard op gezette tijden haar ontrouw aanvaarden wat hij ook kan omdat dit wezenlijk bij haar en bij hun verbintenis past. De schrijfster analyseert, expliceert en filosofeert over de gedragingen van haar hoofdfiguren. Dit geeft haar boek meer diepgang dan veel eerder verschenen romans, ook al is het milieu, de lege society weer favoriet.

Identifiers

SKUSKU-2844
ISBN 109010018946